Het lijkt er op dat het publiek de Xbox steeds meer gaat waarderen. De april cijfers in de VS geven de Xbox als winnaar aan.

De verkoopcijfers van april in de VS laten zien dat de Xbox One, de Playstation 4 heeft verslagen. De cijfers laten een stijging zien van 63% ten opzichte van april 2014. Het gebruik van Xbox Live is wereldwijd met 24% gestegen. Natuurlijk kon Sony dit niet over zijn kant laten gaan en zij lieten in een verklaring weten dat ze de fans bedanken voor hun steun, dat Sony nog steeds leidend is op het gebied van het verkoop van software en dat zij nog steeds met de PS4 bovenaan staan wat betreft de totale verkoopcijfers. Maar het blijft toch een beetje een zure pil voor Sony. Zeker gezien de grote titels die begin dit jaar exclusief op de PS4 zijn uitgebracht zoals MLB 15, The Order 1886 en Bloodborne.

Nintendo (ja die zijn er ook nog) liet weten dat de Wii U en 3DS bij elkaar opgeteld een stijging van 50% laten zien ten opzichte van de vorige jaren. Op softwaregebied is de winnaar Mortal Kombat X die als meest verkochte game bovenaan de lijst staat. Als we alle consoles en software bij elkaar optellen, is er een stijging van 3% waar te nemen en bedraagt het totaal nu 523 miljoen euro.

Een verklaring over de groeiende verkoop van de Xbox is niet helemaal te vinden. Richting de E3 laat Microsoft wel steeds meer horen (en lekken) wat betreft zijn toekomstplannen. Zou de integratie van Windows 10 met de Xbox One hier iets mee te maken hebben? Of de prachtige beelden omtrent de HoloLens? Of is het de komende Direct X12 die mensen over de streep trekt? Misschien verklaart dat een deeltje van de stijging. Meer zou het kunnen liggen aan de commercials van Halo 5: Guardians die op dit moment in de VS rondwaren op tv. En natuurlijk de komst van The Witcher morgen. Al met al, zoals Microsoft al eerder meldde, deze race is geen sprint, het is een duurloop. Ze lijken gelijk te gaan krijgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties