Toen Microsoft Minecraft kocht dacht iedereen, ”dit doen ze vast omdat er veel winst wordt gemaakt op het merk Minecraft”. Ook was er de gedachte dat kinderen een Xbox zouden kopen als het een Xbox exclusive zou worden. Microsoft suste alle paniek. Op vele fora riepen PlayStation fans en PC gamers dat zij bang waren dat ze de game kwijt zouden raken. Niets blijkt minder waar, aldus Phil Spencer in een interview met Eurogamer. 

De hoofdreden was volgens Phil, het verbinden van Windows 10 naar alle platformen. Je kan dus straks Minecraft spelen op de PC en het verder spelen op de PlayStation,Xbox of een Mobile device. Het is dus in de toekomst mogelijk om van jouw pc naar jouw devices te streamen en vice versa. Hoe vet is dat? Waarom Minecraft? Hier is Phil heel duidelijk over:

Minecraft is een viraal succes op zoveel verschillende platformen. Het is voor ons de ideale manier om te kunnen leren hoe mensen reageren op onze producten op verschillende devices.

Op de vraag of het vanaf het begin af aan de bedoeling was om windows 10 op de Xbox One te krijgen, zodat er streaming mogelijk was tussen beiden platformen, gaf Phil het volgende antwoord:

De originele visie was om van de Xbox One een geweldige gaming console te maken.  Dat ook geweldig voor tv en andere entertainment doeleinden gebruikt kon worden. Daar waar Minecraft zich uitstekend leent voor crossplay op meerdere devices, geldt dit niet voor alle games. We zien het als een pluspunt voor developers dat wij hun games overal kunnen laten spelen.

Wij hoorden in onze omgeving mensen die boos werden, ”Nou moeten we straks allemaal aan de Windows 10. Het wordt ons door de strot geduwd.” Het enige antwoord wat ik hier op kan geven is! Je hoeft Windows 10 niet te gebruiken. Het is een extraatje.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties