Een aantal gamers die aan het Preview Program mee doen hebben via Xbox Live een uitnodiging gekregen om mee te doen aan een preview van de app Overdog.

Overdog is een nieuwe service die je helpt om vrienden te vinden waarmee je samen games kan spelen. De service maakt hierbij gebruik van een aantal gegevens waaronder jouw favorieten op het gebied van films, muziek en sport. Dus je krijgt niet alleen aanbevolen vrienden op basis van de games die je speelt. Overdog kijkt dus net wat verder en zorgt er zo voor dat er een grote kans is dat er onder deze aanbevolen vrienden iemand zit waar jij echt een klik mee hebt. Je geeft in een lijst aan waar jij van houdt en deze app matched dat met zijn database en stelt op deze manier andere Xbox Live gamers aan je voor.

Best een interessant onderdeel want het zou de zoektocht naar Xbox Live vrienden kunnen vergemakkelijken. Nu zoeken we vooral gelijkgestemde spelers op Facebook en via fora. En dat is meestal erg beperkt. In deze tijd waarin de MMO’s je om de oren vliegen en je steeds meer afhankelijk wordt van het samen spelen, is het niet altijd even makkelijk mensen te vinden waarmee jij zo’n spel op een manier kan spelen die voor jou het prettigst voelt. Destiny is daar een voorbeeld van. Een groot aspect in die game is dat je bepaalde missies moet spelen met mensen in je vriendenlijst. En ga die maar eens zoeken. Als wat fossielere gamer voel je je toch vaak niet ’thuis’ bij 15-jarigen die ,naast een ander soort taalgebruik, een ander doel in de game kunnen hebben dan jij. Of je bent een rustige tactische speler en krijgt te maken met het ‘blind-er-in-gaan’ type speler. Omdat deze app net even verder kijkt, is er dus een grotere kans dat je een betere match vind.

Overdog is op dit moment dus in preview maar staat gepland om later deze maand uit te komen in the Xbox Store. Of deze dienst gratis zal zijn is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas Guyt
Bas Guyt
9 jaren geleden

Het logo is wel puur jatwerk van GameCube zeg phoe

Jeffrey
9 jaren geleden
Antwoord aan  Bas Guyt

inderdaad, zelfs de kleuren :O

Josuakun
Josuakun
9 jaren geleden

Gaaf een soort Pepper.nl voor gamers. Weet al wat ik ga in vullen bij series die ik kijken Gilmore Girl, Glee, Bones. Dan word ik voor gesteld aan alleen maar game-chicks altijd handig. OOOOja ik ben getrouwd. Nou dan mis voor degene die dit leest een mazzeltje doe er je voordeel mee.

Martin
9 jaren geleden
Antwoord aan  Josuakun

Als je dat anoniem wilt doen raad ik second love aan.