VLC Media Player is uitgegroeid tot één van de meestgebruikte media players om films te kijken en muziek te luisteren. Deze speler komt nu naar de Xbox One.

Media Players, en vooral goede media players, zijn steeds belangrijker geworden in dit digitale tijdperk. Het is voor veel mensen belangrijk dat een player op alle apparaten jouw content kan laten zien. De makers van VLC media player zijn stilletjes begonnen in februari met het maken van een Xbox One versie. Thomas Nigro heeft hierover een bericht geplaatst op zijn blog.

De verwachte release zal ergens in mei zijn, wat dus niet lang op zich laat wachten. Ik gebruik VLC zelf als default player sinds de eerste versie en was samen met Winamp mijn trouwe pakketje tools voor al mijn muziek en films. Ik zal er als de kippen bij zijn als de versie voor Xbox One uitkomt en laat je zeker weten wat mijn ervaringen zijn.

vlc_101_w7_1
Al je films kijken via VLC op je Xbox One
Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
XBOXONE
XBOXONE
6 jaren geleden

Hopelijk komt PowerDVD nu ook met een Xbox app. PowerDVD heeft een betere beeld en de menu’s zijn veel gebruiksvriendelijker dan VLC. En draait gewoon de meest gebruikte videocodecs af. PowerDVD heeft vele extra’s en gemakken waaronder ook Cinema mode voor mooier/beter beeld. Maar de programma is niet gratis zoals VLC wel is.