Telltale’s “Tales from the Borderlands” is een leuke aanvulling voor eenieder die van de Borderlands serie houdt of gewoonweg games zoals “The Walking Dead”, gemaakt door dezelfde mensen, geweldig vindt. Het gespeeld hebben van de FPS ‘Borderlands’ is dus geen must om deze game te kunnen spelen. Al is de bekendheid met deze wereld en zijn inwoners wel iets wat een extra dimensie geeft aan het spel. Je zal je in dat geval dan ook gelijk thuis voelen in deze wereld.

loaderbot

Gister is deel 1 van de in totaal 5 delen uitgekomen voor de Xbox One. Voorlopig alleen digitaal omdat het om meerdere delen gaat. En net zoals met de eerdere titels van Telltale, worden de delen gespreidt uitgegeven. Pas als alle delen speelbaar zijn, zal Telltale met de totale game op disc komen.

Het spel is gebaseerd op de Borderlands serie. Het speelt zich af na Borderlands 2 in Pandora. Pandora is één van de gevaarlijkste planeten in het ons bekende heelal. Naast alle vreemde personen en plekken herbergt het ook de Vaults. De Vaults zijn opslagplaatsen waar zeer krachtige buitenaardse technologieën bewaard worden.

Het verhaal begint met flashbacks die verklappen hoe de 2 hoofdrolspelers , Rhys en Fiona, verstrikt zijn geraakt in een schimmige deal. Een deal die totaal de verkeerde kant op is gegaan.
Veroordeeld tot elkaar gaan ze samen op pad om het geld, waarvan ze beiden denken dat het hen toebehoort, terug te halen. Al snel stuiten ze op grotere problemen met Bandit lords, gangsters, gegrild Skag vlees, een Vault hunter, robots met zelfmedelijden, moordlustige dwergen, tien miljoen dollar, Atlas technologie en een Vault Key. Dit is maar een topje van de ijsberg van alles wat je zal tegenkomen in dit avontuur welke doordrenkt is met de zo kenmerkende Borderlands humor.

Net zoals de eerdere Telltale titels wordt het spel gemaakt en bepaald door keuzes die jij maakt in het verhaal. Keuzes over wat je wel of niet zegt, wat je wel of niet doet, vormen de lijn van het verhaal. Let wel!! dit houdt in dat andere keuzes een totaal ander verhaal maken. En dat maakt het wel zo leuk.

“Tales from the Borderlands’ is nu beschikbaar voor de Xbox One in de Xbox store. Enjoy!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties