Tijdens de showcase van Xbox afgelopen januari zagen we beelden van Avowed en leerden we dat de game van Obsidian Entertainment in 2024 uit zal komen.

Ook zagen we tijdens de Developer_Direct showcase gameplay van Avowed. Je hebt in de XBNL-videocast gehoord dat we op de redactie nog niet direct van de gameplay overtuigd zijn. Maar, Obsidian Entertainment krijgt met haar staat van dienst het voordeel van de twijfel. En waar we minder bedenkingen bij hebben is de verhaalvertelling.

In een recent interview met IGN laat game director Carrie Patel weten dat verhaalvertelling uiteraard een integraal onderdeel van Avowed gaat worden. De studio van Patel heeft veel ervaring met verhaalgedreven games bedenken en Avowed wordt daarop geen uitzondering. Op de vraag van de interviewer of Avowed dan ook een game wordt die herspeelbaar is en waar meerdere eindes te realiseren zijn was het antwoord duidelijk: ‘Ik bedoel, het is een Obsidian-spel. Wat zouden we anders zijn als we niet een paar verschillende eindes hadden?’.

Patel gaf verder geen details over hoeveel eindes er zullen zijn of hoe verschillend ze van elkaar zullen zijn. Avowed wordt in 2024 uitgebracht. Een concrete releasedatum is nog niet gegeven.

Meer van de Xbox Game Studios

De Xbox Game Studios werken aan tientallen projecten, waarvan Avowed er eentje is. De komende jaren mogen we de nodige games verwachten. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? In een recent gepubliceerd artikel geven we een overzicht van alle games waar de Xbox Game Studios aan werken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties