Nieuwe beelden geven meer inzicht in gameplay van Avowed

Tijdens de recente Xbox Developer_Direct 2024-uitzending heeft Obsidian Entertainment een uitgebreide blik gegeven op hun aankomende fantasie-actie RPG, Avowed.

De Developer_Direct presentatie onthulde meer details over het spel, met name over een specifieke quest die centraal stond. In bovenstaande aflevering van The Official Xbox Podcast delen Avowed Game Director Carrie Patel en Gameplay Director Gabe Paramo meer informatie. Met name het combatsysteem wordt nader toegelicht.

De nieuwe beelden geven een goede indruk van wat te verwachten is in Shatterscarp, een deel van het eiland The Living Lands, dat zich afspeelt in hetzelfde universum als Obsidian’s CRPG-serie Pillars of Eternity. Wat Avowed tot een typisch ‘Obsidian-spel’ maakt, gaat echter verder dan de gemeenschappelijke setting in de wereld van Eora, aldus de ontwikkelaars. “De manier waarop we consequenties en keuzes benaderen, geeft spelers de mogelijkheid om te bepalen wie ze zijn in deze wereld, hoe ze zich willen gedragen – welke fantasie, welke uitdagingen ze willen aangaan.” Dit past in de “jouw werelden, jouw manier”-aanpak van Obsidian, waarbij spelers de gevolgen van hun keuzes voelen bij elke slag, parry en spreuk.

Opvallend is niet alleen de verscheidenheid aan manieren waarop je gevechten kunt benaderen, zoals de klassieke ‘zwaard en schild’, een samoerai-achtig zwaard en geweer, en het dual wielden van toverstokken. Ook valt op dat spelers hun uitrusting makkelijk en snel kunnen veranderen om zich zodoende het beste aan te passen aan de situatie die zich aandient. De uitrustingen worden aangevuld met vaardigheden die zijn geleend uit het Pillars of Eternity-universum.

‘Jouw weg spelen’ gaat verder dan moment-tot-moment actie; spelers zullen belangrijke beslissingen nemen die het verhaal beïnvloeden. Patel benadrukt het belang van deze keuzes, zowel de grote die de uitkomst van een missie beïnvloeden als de kleinere die invloed hebben op relaties met andere personages.

Belangrijk om op te merken is dat, ondanks alles wat we al hebben gezien van Avowed, er nog veel meer te ontdekken is in The Living Lands. Volgens de ontwikkelaars heeft het spel een vergelijkbare omvang met andere recente titels van Obsidian, zoals “open-zone” en vergelijkbaar met de grotere gebieden in The Outer Worlds, met meerdere paden.

Avowed wordt in het najaar van 2024 uitgebracht en wordt exclusief voor het Xbox-ecosysteem ontwikkeld.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties