Meer over Avowed gedeeld in deep dive video

In de nasleep van de Xbox Showcase heeft Xbox een Deep Dive video van Avowed gedeeld. Kijk je mee?

In een speciale aflevering van de Official Xbox Podcast voegde Avowed Game Director Carrie Patel zich bij de hosts Malik Prince en Tina Amini om dieper in te gaan op de gameplay die spelers kunnen verwachten van deze aankomende fantasy action RPG.

De game, die later dit jaar uitkomt voor Xbox Series X|S, Windows PC en via de cloud (en beschikbaar is op Game Pass vanaf de eerste dag), biedt een uitgebreide verkenning van de Emerald Stair-regio, twee verschillende benaderingen voor dezelfde queeste, het Party Camp, upgradesystemen, een optioneel 3e-persoonsperspectief, en meer. In bovenstaande video komen een aantal zaken aanbod:

Emerald Stair en dynamische dag-nachtcyclus

Patel introduceerde de Emerald Stair-regio, die spelers vrij vroeg in de game zullen bereiken. Ze liet de regio ’s nachts zien, benadrukkend hoe de dynamische dag-nachtcyclus de sfeer van de verschillende biomen in de game aanzienlijk verandert. ’s Nachts is de Emerald Stair bijzonder prachtig, met het nabijgelegen stadje Fior dat wordt verlicht door de paarse gloed van de apparatuur van de Animancers, die de wetenschap van zielen bestuderen en de Dreamscourge plaag bestrijden.

Ontmoeting met Yatzli

Tijdens de gameplay ontmoetten we Yatzli, een toekomstige metgezel beschreven als “een kleine bliksembal met veel persoonlijkheid.” Haar dialoog heeft een flirtende toon en toont Obsidian’s kenmerkende boeiende dialogen en keuzes. Spelers krijgen de opdracht om een item te verzamelen, wat leidt tot gevechten waarin een mix van spreuken, afstandsaanvallen en melee wordt gebruikt.

Party Camp als narratieve en mechanische Hub

De Party Camp-functie dient als zowel een narratieve als een upgrade-hub. Hier leren spelers hun metgezellen beter kennen door achtergrondverhalen en dialogen. Het kamp biedt ook een rustige ruimte voor spelers en hun metgezellen om te rusten en zich voor te bereiden. Mechanisch gezien kunnen spelers hun uitrusting upgraden en extra uitrusting opslaan in de Party Stash.

Upgradesysteem voor Vaardigheden en Capaciteiten

Het upgradesysteem stelt spelers in staat om vaardigheden en capaciteiten overal te upgraden naarmate ze levelen. Bij bepaalde level-up mijlpalen kunnen attributen worden verbeterd en nieuwe vaardigheden worden gekozen. Dit systeem biedt oplossingen voor zowel gevechten als verkenning, waardoor spelers verschillende benaderingen kunnen kiezen om obstakels te overwinnen.

Quest opties en spelerskeuzes

De demo toonde twee benaderingen van een queeste om een Adragan Hart te verkrijgen. Spelers konden kiezen tussen een directe gevechtsbenadering en een stealth-aanpak door hun personage opnieuw te specificeren en gebruik te maken van vaardigheden zoals Shadowing Beyond om onzichtbaar te blijven. Deze keuzes beïnvloeden de uitkomst van de queeste en de interactie met de Delemgan Koningin.

Cosmetische keuzes en goddelijke status

Spelers kunnen kiezen tussen een 1e of 3e-persoonsperspectief en hun goddelijke status aanpassen. Je personage heeft een zichtbare connectie met een van de goden in de wereld van Eora, en deze manifestatie kan variëren van subtiel tot dramatisch. Personages in de wereld zullen verschillend reageren op je uiterlijk, wat invloed heeft op je interacties en verhaallijn.

Mysterie van de goddelijke markering

Het belangrijkste mysterie in de game is dat, in tegenstelling tot de meeste goddelijken, je niet weet welke god zijn merk op jou heeft geplaatst. Dit blijft een belangrijk verhaalelement dat spelers zullen ontdekken wanneer Avowed later dit jaar uitkomt.

Avowed verschijnt eind 2024 op de Xbox Series X|S. Een concrete releasedatum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties