Kombo Klash NL is een paar weken voorbij en hoe episch dat was kon je al eerder lezen. Iron Galaxy heeft nu een update voor Killer Instinct die beginnende spelers helpt in de game te komen. Ik zal je het een en ander uitleggen.

Assistentie

Voor gamers die beginnen met fighting games is het fenomeen “combo” erg lastig. Je moet al die special moves uit je hoofd leren en ook nog eens, in het geval van Killer Instinct, aan elkaar knopen. In een 10 hit combo is dat dus best lastig, vooral omdat je de d-pad ook regelmatig moet gebruiken. Iron Galaxy heeft met de nieuwste update een feature toegevoegd hiervoor, namelijk: Combo Assist.

Dit houdt simpelweg in dat je nadat je je tegenstander hebt geraakt met een punch of kick, je dan gelijk een andere kick of punch in kunt drukken om een combo te beginnen. Deze knoppenreeks gaat automatisch over in een Linker (linkt twee special moves aan elkaar) dan wel een Ender (eindigt een combo op een spectaculaire wijze). Hieronder een voorbeeld met afbeeldingen:

ComboExample1
Killer Instinct Normale Combo input
ComboExample2
Killer Instinct Combo input MET Combo Assist

Zoals je ziet kan je met Combo Assist de combo verlengen door drie keer de Medium Punch knop in te drukken. Iron Galaxy heeft dit ingezet om meer spelers naar Killer Instinct te krijgen die misschien nog nooit echt fighting games hebben gespeeld vanwege de moeilijkheid. Ook kunnen gamers die andere fighting games spelen nu op een laagdrempelige manier kennis maken met Killer Instinct.

ComboAssist2-e1450731719415-846x1024
Combo Assist aan of juist uitzetten. It’s your call!
Button Bashen

Er is veel discussie over deze Combo Assist feature bij topspelers en gevorderde spelers. De één vindt het tof en de ander vind het helemaal niets omdat het met Combo Assist een kwestie is van knoppen rammen waardoor beginners nu topspelers kunnen verslaan. Niets is minder waar, omdat als een beginner een combo inzet, de gevorderde speler deze altijd kan breaken via een Combo Breaker (hiermee breek je de combo van de tegenstander) dan wel Shadow Counter (Shadow special move die de combo van de tegenstander gelijk breekt). Met Killer Instinct is timing key en dit moet je gaandeweg aanvoelen en leren. Via het Combo Assist kan je dit nu langzaamaan aanleren. Dit maakt het leuk voor de beginner. Niemand vind het immers leuk dat je een game checkt en na 5 minuten moet stoppen omdat de leercurve veel te hoog is.

ComboAssist1-e1450731816502-873x1024
Pin je favoriete moves vast
Meer nieuwe features

Ook is er een andere feature toegevoegd aan de update, hiermee kan je je favoriete special moves op een rijtje zetten in het pause-menu. Ben je dus een character aan het verkennen of tegen iemand aan het spelen en je wilt even die move checken, dan kan dat heel eenvoudig. Ook dit is om de beginnende speler te laten wennen aan de vele special moves die Killer Instinct rijk is.

Ik heb uiteraard bovenstaande features uitgeprobeerd en het werkt best goed. De combo’s vliegen makkelijk uit je vingers en het voelt gewoon goed. Ook de special moves linken aan je control list werkt simpel en is effectief. Met deze features wordt Killer Instinct op alle niveau’s toegankelijk voor een groot publiek en dit zal nog meer worden als de pc versie uitkomt volgend jaar.

Op slot

Ook is het Lock-Out icoon veranderd. Lock-Out status is als je de verkeerde Combo Breaker gebruikt om je tegenstander’s ingezette combo te stoppen. Dus als hij met een medium kick een combo begint en jij op de light kick drukt ben je voor 3 seconden ”locked out”. Het icoontje is nu paars geworden maar heeft ook een grijze variant, die verschijnt als je wel de juiste knop indrukt maar dan een fractie te laat. En dan rest je niks anders dan 3 seconden te wachten. Kijk dus goed welke combo je tegenstander doet om na die 3 seconden wel de juiste knop in te drukken.

2380349-killer+instinct+-+capture+-+2013-11-15+03-34-09.mp4.still001
Ochid’s Shadow FireCat
Streamen

Uiteraard zijn er ook nog een aantal bugs die gefixed zijn. De lijst kan je hier vinden. Deze update vind ik nu al leuk omdat ik gezien heb dat vrienden die anders nooit fighting games spelen nu Killer Instinct meer kunnen waarderen. En ga nou niet als fanatiekeling gelijk zeggen dat dit niet goed is voor de community, want iedereen is ooit in het begin ”noob” geweest. Laten we de fighting game community supporten, stimuleren en nieuwe spelers verwelkomen. Dan wordt het ook een stuk interessanter tijdens de toernooien. Of vind jij het nooit saai dat altijd dezelfde spelers maar winnen?

Hierbij daag ik mijn mede-redacteuren uit in wat matches Killer Instinct voor één van de livestreams bij XboxNederland. Wie weet krijgt Dante wel natte dromen van Orchid… Over livestreams gesproken, op 1 januari om 1 uur ’s nachts zal ik mijn eerste livestream doen van het nieuwe jaar. Volg mij op Twitch en abonneer op mijn stream om kans te maken op een Shadow Jago code voor in Killer Instinct (de character en wat KI Gold voor wat nieuwe skins etc.) of als je Killer Instinct nog niet hebt, een code voor Killer Instinct Season 1 helemaal compleet! Mijn kanaal kan je hier vinden.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties