Een ruime week na de lancering van The Witcher 3 Wild Hunt komt er gelukkig een patch voor de save problemen. Tevens wordt de framerate vastgezet op 30fps.

CD Project RED is goed bezig als het op patches aankomt. Voor de PC zijn er al diverse patches geweest die enkele problemen en bugs oplosten, en zelfs een grafische upgrade brachten zodat de game nog mooier is. Op de Xbox One hebben wij op het moment van schrijven helaas nog last van de save bug, waar wij al eerder over berichtten. Gelukkig brengt de Poolse ontwikkelaar soelaas in ‘patch 1.03’ die morgen verwacht wordt.

“The 1.03 patch on Xbox One will feature both, the FPS lock on 30 and will remove the save problem. We are hoping it will go live by Friday.”

Fps lock

Mooi zo! Dachten wij allemaal op de redactie, en een verdwaalde “mocht tijd worden” kwam ook uit een hoekje van het kantoor vandaan. De 30fps lock is ook een godsgeschenk, de framerate varieert nogal op de console versie van The Witcher 3. Hoe meer er op je tv gebeurt, hoe lager de framerate wordt. Erg penibel wordt het echter niet, maar het is wel wat storend als je van een mooie vloeiende omgeving opeens naar een hakkelend beeld overgaat. Op sommige momenten voelt het als een Xbox360 game, de ‘flow’ is er soms helemaal uit als er teveel op je scherm getoverd wordt.

De kleine lettertjes

Wat mij persoonlijk ook nogal stoort, is het net te kleine lettertype in de game. Ik zit een meter of 3 van mijn tv vandaan, een Philips 42″ full HD Amblight(!), en ik moet echt op het puntje van mijn bank zitten om de piepkleine lettertjes te lezen in het menu. Aardig vervelend, al is het zeker geen game breaker. ‘First world problems’ zeg maar. Gelukkig wordt in de komende patch ook hier aandacht aan besteed.

witcher tekst size

“The next patch (1.04) should contain fixes to the quest bugs you guys have been reporting and an increased subtitle size.”

Fijn voor mensen die net als ik met samengeknepen oogjes naar de tv aan het loeren zijn. Heb je je Xbox One op een PC monitor aangesloten dan is dit waarschijnlijk een minder groot probleem, maar zeg nou eerlijk, een Xbox One hoort in je tv meubel thuis en niet op of onder je bureau. Wat ik mij enkel nog afvraag, er wordt gesproken over de grootte van de ondertiteling, niet over de tekst in het menu. De ondertiteling kan ik prima lezen, het is mij juist te doen om de tekst in het menu. Even afwachten tot morgen dan maar.
En met de snelheid waarmee CD Project RED met patches komt, maak ik mij geen zorgen. Mocht met de aankomende patch enkel de ondertiteling aangepast worden, dan volgt er vast en zeker snel een patch die ook de tekst in het menu aanpast.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties