The Settlers: New Allies komt naar Xbox

De beroemde realtime strategy game The Settlers komt naar de consoles. Wat zijn we te weten gekomen?

In deze realtime strategiegame moeten spelers zich op een nieuw land vestigen, hun gemeenschap laten groeien, nieuwe facties ontmoeten en kiezen of ze hen als bondgenoten of als vijanden verwelkomen om hun nieuwe nederzetting te beschermen en te verdedigen. Bovenstaande developersvlog geeft al een mooie eerste indruk.

The Settlers: New Allies zal drie gamemodi kennen:

  • Singleplayer campagne: de Elari zijn gedwongen hun thuisland te ontvluchten en zich in nieuwe gebieden te vestigen. Deze nieuwe kolonisten zullen op hun reis vele uitdagingen tegenkomen, van overvallen door meedogenloze bandieten tot de ontdekking van de nieuwe cultuur van deze onbekende gebieden.
  • Hardcore modus: spelers ontdekken nieuwe scenario’s en een breed scala aan modifiers en voorwaarden die van de AI een nog moeilijkere tegenstander maken. Aanpassingsvermogen is essentieel in deze nieuwe gamemodus, die zowel solo als met vrienden speelbaar is.
  • Skirmish: spelers kunnen solo of in coöp tegen de AI spelen of in PvP met maximaal acht spelers op de 12 maps die bij lancering beschikbaar zijn.

The Settlers: New Allies, ontwikkeld door Ubisoft Düsseldorf, is een echte herbewerking van de populaire Settlers-franchise, volledig opnieuw ontworpen met behulp van Ubisofts eigen Snowdrop-engine.

De game moet op 17 februari 2023 naar de pc komen. Wanneer de game naar de Xbox komt is vooralsnog onbekend. Mocht je op zoek zijn naar games binnen hetzelfde genre, check dan eens: De beste Strategy games uit de Xbox Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties