Techland sluit afdeling maar is niet in problemen

Als een ontwikkelaar delen van zijn bedrijf sluit, is dat meestal een slecht teken. In dit geval hoeven we ons geen zorgen te maken.

Techland heeft namelijk besloten om zijn oude Poolse distributie-afdeling te gaan sluiten en zich alleen nog op het ontwikkelen van games te gaan richten. Oprichter Pawel Marchewka liet dit weten met de woorden: “Geen paniek, het gaat goed met ons, maar het is tijd om afscheid te nemen van dit ding waar we het bedrijf in 1991 voor hebben opgericht.”

Marchewka laat weten dat ze na maanden analyseren begonnen zijn met het sluiten van de Poolse uitgeef en distributie afdeling. Dit gaat tot eind 2019 duren. Hij geeft aan dat zijn bedrijf blijft groeien en bezig blijft met het ontwikkelen van goede games. De verkoop van Dying Light is nog steeds groeiend en bereikt telkens een nieuw publiek. Het motiveert ons om hard aan Dying Light 2 te werken en het hun beste game tot nu toe te maken.

Deze reorganisatie zal 13 mensen hun baan gaan kosten. In totaal werken er meer dan 400 mensen bij Techland. Ze bezitten twee grote studio’s, in Warschau en in Wroclaw.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties