Eyetoy, Kinect, Wii, WiiU, Oculus Rift en nu ook nog “Realm”. De laatste jaren probeert iedereen de manier van gamen te veranderen. Staan we niet te zwaaien voor onze tv dan hebben we wel een rare bril op onze hoofden. Op Kickstarter heeft ontwikkelaar “The Realm” een project gestart: “The Realm System”. 

Makers van de Realm willen met hun project iets toevoegen aan de Virtual Reality-beleving, met name de Oculus Rift. Dit hebben ze gedaan door een soort band te maken die je om je middel moet plaatsen. Wanneer die goed en stevig vast zit pak je de twee handvatten die aan de band zijn bevestigd, dit zijn je twee controllers. De Realm herkent welke bewegingen je allemaal met de handvatten maakt. Aan de handvatten zit elastiek, hierdoor moet je dus ook kracht zetten. Op deze manier kun je net doen of je bijvoorbeeld een wapen vast hebt. In tegenstelling tot huidige motion controllers zal dit minder raar aanvoelen omdat je daadwerkelijk iets vast hebt en kracht moet zetten. Een wapen is niet het enige voorbeeld, denk ook aan tennissen en zwaardvechten. Om deze ideeën wat meer invulling te geven heeft The Realm ook 6 games ontwikkelt.

“Everything you do in the real world has a level of resistance to it, whether that’s picking up a cup of tea or swinging a bat or throwing a ball. What this can do is measure a person’s three-dimensional force, all your angularity of movement, and your energy expenditure in real time. We think this is an evolutionary step in gaming.”

Co-founder Matt Long

Naast dat de makers iets met de Oculus Rift wilden doen hebben de makers ook veel aandacht voor gezondheid. Volgens een onderzoek van The American Heart Foundation heeft één op de drie kinderen in Amerika overgewicht. Door met de Realm System te gamen, in plaats van alleen maar in je stoel te zitten, hopen de makers de gezondheid van kinderen positief te beïnvloeden.

“I still want my kids running about playing outside as well, but we need to acknowledge the fact that screen-based games are here to stay.”

Voor zover bekend is de Realm System compatible met de PC, Oculus Rift, camera’s van tablets en smartphones, webcams en de Kinect. Met de Kickstarter hoopt The Realm $160.000 op te halen. Denk jij dat de Realm System een impact gaat hebben op het huidige gamelandschap en ga jij het systeem in huis halen? Laat het weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas Guyt
Bas Guyt
9 jaren geleden

dit systeem kan zeker een extra dimensie aan VR brengen. dit is misschien wel de oplossing voor bepaalde genre’s die zich niet lenen voor alleen de VR-bril.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
9 jaren geleden

Lijkt mij ook gaaf zeker in combi met de Kinect