Subnautica was al eerder op Steam Early Access verschenen en komt nu ook naar de Xbox One. Of het allemaal goed gaat qua development is niet bekend, maar de developer zelf heeft er zin in!

Unknown Worlds is de developer achter onder andere Natural Selection 2 en komt dus nu met Subnautica naar de Xbox One. Charlie Cleveland, één van de developers, twitterde in ieder geval dat ze Xbox One devkit gekregen hebben om de game te maken. Cleveland droomde er volgens eigen zeggen al jaren van om developerhardware te hebben in zijn studio en het is nu dus waarheid geworden. Gaaf toch voor deze mannen?

sea_grassyplats4

Cleveland heeft ook richting xblafans.com “bevestigd” dat ze werken aan de Xbox One versie van Subnautica, ook al bestaat er volgens hem een kans dat het niet gaat werken. Hij gaf aan dat ze werken aan het project, maar dat ze wel het recht hebben om het project af te blazen als het niet werkt zoals ze voor ogen hebben. De studio is geaccepteerd in Microsoft’s Preview Programma, Microsofts eigen Early Access variant. De launch van de game in het Xbox Preview Programma staat gepland voor ergens rond maart.

Zoals gezegd is Subnautica nog steeds in Early Acces op Steam voor meer dan een jaar. De developer heeft destijds al aangegeven dat het een erg vroege build is en het nog steeds niet duidelijk is welke kant de game op gaat. Eigenlijk is dit project het best te vergelijken met No Man’s Sky qua, maar dan onder water. In de game onderzoek je een buitenaards onderwaterwereld die gebouwd wordt met behulp van de feedback van de spelers. Een voorbeeld hiervan is de starvation mechanic. Heb je niet op tijd voedsel dan kan je uitgehongerd raken.

SafeShallows_01

Mocht je de game alvast op Steam willen checken, dan kan je nu de game krijgen met 30 procent korting. Mocht je van dit genre houden, ga dan lekker los zou ik zeggen. En vergeet tussen al het eten en drinken door, niet starvation uit te zetten hè!?

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties