De laatst uitgebrachte preview update moet het dashboard razendsnel maken, een update die je niet wilt missen dus. Helaas maakt deze update wel de hele Xbox kapot voor aardig wat mensen.

De update die officieel van 24 oktober is, maar voor de preview-pauper pas vanaf vannacht beschikbaar is, zou het navigeren door het dashboard en de menu’s een stuk sneller moeten maken. Het zou de oplossing moeten zijn op veelgehoorde klachten en ook mijn klaagzang van vorige week. Dit is de update die je niet wilt missen, maar helaas gooit een eeuwig-ladend startscherm roet in het eten.

Mocht jij één van de ongelukkigen zijn en constateer je dat je inderdaad te maken hebt met het eeuwig-ladend groene scherm, dan is er maar één remedie.

Factory Reset

Juist, alleen een factory reset kan je nog helpen dan. Dat is een behoorlijk rigoureuze maatregel waar je niet onderuit kan. Het betekent dat je hele Xbox opnieuw wordt ingesteld en je in feite al je games kwijt bent. Gelukkig wordt alles in de cloud opgeslagen, zo ook je digitale games en saves, dus er is niks verloren, het kost je alleen wat tijd.

De stappen voor een bedrijfsreset vind je hier: http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/console/reset-factory-defaults-using-usb-flash-drive#0acac29414374522b786baae8548a071

Let er bij stap 2 op dat je eerst de eject- en bind-knop ingedrukt houdt terwijl de console nog uitstaat en vervolgens op de aan-knop drukt. Je blijft de eject- en bind-knop dan ingedrukt houden totdat je in totaal drie keer het opstart-bliepje hebt gehoord. Hierna zal de Xbox opnieuw opstarten en kun je de usb-stick er weer uithalen. Als je de welbekende afsluit-bliep hoort is er iets in het proces niet goed gegaan en zul je het nog een keer moeten doen.

Als de Xbox na een minuut of 10 opnieuw is ingesteld heb je de laatste update en kun je alle games weer installeren.

Is de update wel gelukt?

Als je van dit alles geen last hebt gehad en je wilt controleren of je de juiste update binnen hebt, het gaat om update met nummer rs1_xbox_rel_1610.161021-1900. Dit nummer kun je controleren in het settings-menu.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments