Normaal maak ik er niet zo’n punt van als een studio weer verder gaat met werken, maar dit keer is het wel opvallend. Hoezo? De studio achter de Metro games (Metro 2033 en Metro Last Light) heeft een pauze van 2 jaar gehad en gaat nu pas verder.

De Oekraïense ontwikkelaar 4A Games heeft via sociale media kanalen laten weten dat ze aan twee projecten werken. Hiervoor heeft de studio, althans haar werknemers, een pauze gehad van twee jaar. Dat kan natuurlijk, een beetje inspiratie opdoen i.p.v. hersenloze shooters à la Call of Duty maken. Het ligt echter in Oekraïne iets anders. Door alle politieke onrust en bijbehorende conflicten van Rusland, was het even een uitdaging om verder games te ontwikkelen (om het zacht uit te drukken).

4agames
Groepsfoto van 4a games

4A games, de studio in kwestie, is intussen van Oekraïne naar Malta verhuisd en gaan weer vol goede moed aan de slag. Het leek even alsof de ontwikkelaar al wilde aankondigen welke games er zouden komen, maar helaas, we moeten nog even wachten. De studio is wel gegroeid qua aantal werknemers, dus dat is een goed teken (denk ik). Hopelijk komen ze weer met kwalitatief goede games als Metro, want die kunnen we nu wel gebruiken.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments