Harvest Moon.. Dé game voor mij, wat een uren heb ik hierin gestoken. Nu is daar eindelijk een (hopelijk) waardige vervanger op de Xbox One: ‘Stardew Valley’. En die komt sneller dan verwacht! 

Toen ik, als trouwe Harvest Moon fan, hoorde dat er een soortgelijke game zou komen voor de One was mijn hartslag niet bij te houden.. Ik zal en moet deze game hebben! Inmiddels zijn we een tijdje verder en staat de game alweer op de stoep, net op tijd voor kerst, op 14 december om precies te zijn! 🙂

“Uhh, leuk.. Maar wat is dat dan voor een game, Justin?”

Aah! goed dat je het vraagt. Mocht je de game niet kennen, lees dan vooral even door. Stardew Valley is een zogenaamde “farming RPG”. En nee, niet zo’n game als Farmville! Het klinkt misschien een beetje gek, maar dat valt best mee. In zo’n game als deze zijn namelijk de leukste (en soms stomste) elementen van een farming game gecombineerd met duidelijke RPG-elementen, waardoor je dus eigenlijk een soort farming master wordt, als je begrijpt wat ik bedoel ;-).

2830173-stardewvalley

Van kantoorjunkie naar koeienmelker

De game begint met een verhaal over jou. Je werkt op een kantoor en je vindt er geen zak aan. Elke dag sta je om 06:00 op en kom je om 19:00 thuis. Het liefst zou je van het dak springen, zo miserabel is jouw leven op het moment. Tot het moment dat jouw lieftallige grootvader komt te overlijden, hij laat jou namelijk een prachtige boerderij na in het mooie plaatsje Stardew Valley. Nu is aan de jou de eer, uit respect voor je grootvader, om deze boerderij te onderhouden!

stardew-valley-article-4

Boer zoekt vrouw 2.0

Het leuke aan Stardew Valley is dat de game onwijs veel mogelijkheden heeft voor een game die eigenlijk zo simpel oogt. Zo kun je namelijk naast al het ‘normale’ boerenwerk ook aan de slag gaan met wat andere coole dingen. Je kunt gaan mijnen, op zoek gaan naar monsters en deze vermoorden, spullen verzamelen in het bos of aan de waterkant staan met een hengeltje! Voor ieder wat wils dus. Naast deze functies moet je natuurlijk ook een beetje een reputatie opbouwen. Zo kun je diverse queesten doen voor de medebewoners en op zoek gaan naar een partner, of twee (als je dat wilt) en zelfs trouwen en kinderen krijgen (en vooral maken natuurlijk).

Dus, ik kan absoluut niet wachten! Lijkt het jou wat? Check hieronder de trailer even, dan is het plaatje weer compleet :-).

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties