Het internet ontplofte deze laatste twee dagen bijna door het releasen van een Star Wars VII trailer én een Star Wars Battlefront trailer. Miljoenen fans werden geraakt door The Force en het bracht ieders hoofd op hol. Maar wat weten we nu echt en wat willen we eigenlijk?

Voor als je lekker in het weekend met een bakje koffie al het nieuws aan het nakijken bent en je hebt de trailers nog niet gezien, alsjeblieft:

STAR WARS VII: THE FORCE AWAKENS

STAR WARS BATTLEFRONT (ja, het is een officiële trailer van EA gericht op Playstation). De beelden hieronder maken gebruik van de in-game engine. De graphics staan dus gelijk aan het spel, maar de animaties en verloop van actie niet (dat is cinematisch).

Nu we dit achter de rug hebben, kunnen we overschakelen naar de informatie die is vrijgegeven door mensen die de mazzel hadden om een preview te mogen zien. Wat goed is om te weten is dat DICE, de ontwikkelaar van de Battlefield-reeks, het Star Wars spel ontwikkelt en dat het wordt uitgegeven door EA games. Kortom, je kan een Battlefield behandeling verwachten op gebied van DLC en edities.

Wat we nu weten is het volgende (ook bevestigd door EA):

– Star Wars Battlefront komt uit op PC, Xbox One en Playstation 4 op 17 november 2015 in Amerika en 19 november 2015 in Europa. Het zal een standaard en deluxe editie hebben (goh wat verrassend)

–  Er is geen singleplayer campaign. Kortom, geen verhaal, maar meer zoals Battlefield 1942 en 2, waar je tegen bots in bepaalde levels kan spelen in de vorm van ‘missies’ (lees: iconische gevechten uit de film). Is dit erg? Niet echt. De ervaring leert dat men met dit soort spellen online wil spelen en als je dan een singleplayer game van Star Wars maakt, zorg er dan ook voor dat je een studio hebt die een volledige singleplayer ervaring die voldoening brengt kan neerzetten. Star Wars 1313, een titel van LucasArts, is hier een voorbeeld van, maar die is helaas destijds gecanceld toen Disney de hele Star Wars toko opkocht en de studio sloot. Was dat een klap in het gezicht van alle Star Wars fans? Ja, dat was het zeker.

starwars
Dit was concept art van de geannuleerde titel Star Wars 1313. De innerlijke fan pinkt een traantje weg…

 

– Als aanvulling kan je op deze losse missies zowel online met een vriend(in) spelen, maar ook thuis, via een split-screen op je console (dank je wel DICE).

–  Het spel loopt op 60 frames per seconde en ze houden de graphics hierboven als richtlijn. Geloofwaardig? Het verstand zegt ‘nee’ op basis van vorige games. De innerlijke fan zegt ‘Ja, DICE kan dat met meer ervaring op de current-gen consoles’.

– Het spel richt zich op de originele trilogie (dus deel 4, 5 en 6). De levels komen dus ook uit die films en de werelden in de films (Endor, Tatooine, Hoth, Sullust en later nog Jakku zoals je kan lezen in het volgende puntje). Per planeet zijn er sowieso twee levels, dus meer dan acht levels bij de lancering van het spel. Deze zullen verschillende groottes hebben (klein, medium en groot).

– Battlefront krijgt gratis DLC in december ter promotie van Star Wars VII: The Force Awakens. Deze DLC zal bestaan uit ‘The Battle of Jakku’, het tijdperk en de planeet uit de film. DICE heeft meer tijd nodig om deze DLC zo goed mogelijk neer te zetten, dus vandaar dat het een maand later uit komt.

Dit op 60fps op de Xbox One? Yes please...
Dit op 60fps op de Xbox One? Yes please…

– De gevechten vinden op de planeten zelf plaats, dus geen ruimtegevechten. Is dit jammer? Ja en nee. Ja, jammer, want wie wilt nou niet in de ruimte vechten tegen Tie Fighters en een groot schip overnemen zoals in Battlefield 2142? Nee, want de planeten zijn groot en mooi genoeg om intense gevechten te beleven. DICE belooft veel vrijheid met de voertuigen die je krijgt.

– De voertuigen bestaan tot nu toe sowieso uit AT-ST, AT-AT, Speeder bikes, Snowspeeder, X-wing, Tie Fighter, Y-wings. Om even je geheugen voor bepaalde voertuigen op te frissen:

 

AT-AT
AT-AT
atst
AT-ST

 

 

 

 

 

X-Wing_Fighter
X-wing fighter

 

 

 

 

 

74-Z_Military_Speeder_Bike
Speeder Bike

 

 

– Je kan als de iconische Star Wars (anti-)helden spelen. Dit zal dan om één beurt gaan voor een speler. Je hebt dan ook iconische krachten (denk aan Darth Vader’s death grip) ter beschikking. Je kan Darth Vader, Boba Fett, R2D2 en C3PO verwachten. Maar stiekem denken we dat Han Solo, Luke Skywalker, Leia en Chewbacca ook beschikbaar zullen zijn.

stars2
Dit met de Oculus Rift = huilen van geluk

– Je kan tussen first-person en third-person switchen wanneer je wilt.

– Jetpacks en verschillende power-ups zijn beschikbaar voor beide teams (denk aan het schild in de trailer). Je kan ook net als in Battlefield verschillende wapens vrijspelen en achievements halen.

– Je kan ook een vrouwelijke clone trooper kiezen. Eerlijk gezegd is dit een stap in de juiste richting. We zien niet in waarom vrouwen niet net zo scheel als de mannen kunnen schieten in de Star Wars films. Het zal echter om niet meer dan een stel borsten gaan in de armor, gezien de Clone Troopers er verder natuurlijk identiek uit zien.

– De vorige zin is niet helemaal waar, want blijkbaar kan je toch bij je armor wat dingen instellen bij character customization. Als dit hetzelfde is als bij Halo armor keuze, dan is dat zeker een goede ontwikkeling! We willen er immers niet zoals alle andere spelers uitzien in een multiplayer gevecht!

stormtroopers.0.0
‘Hey, zit jouw BH ook zo strak? Ze hadden best wat meer ruimte mogen geven in deze pakken’

 

Nou dat was het wel zo’n beetje. Worden we hier enthousiast van? ZEKER WETEN! Het is alleen nog afwachten of het qua graphics en 60fps echt zo is zoals belooft. Het kan ons niet echt schelen als de 60fps niet per se gehaald wordt (zolang het maar boven de 30fps stabiel blijft) met zulke graphics. Maar waar het echt om draait is natuurlijk de gameplay! Volle gevechten met het Star Wars wapen- en voertuigarsenaal op de iconische planeten. Nerdgasms zullen er zijn in november 2015! Tranen zullen rollen van blijdschap. We hopen natuurlijk veel meer te zien op de E3. Wat denk jij? Is dit allemaal te mooi om waar te zijn of geloven we met z’n allen dat DICE hun lesje hebben geleerd met Battlefield 4 en dat ze nu een goede stabiele titel neerzetten?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties