Tijdens een gesprek met Nikkei Trendy heeft Square Enix CEO Yosuke Matsuda laten weten dat er een nieuwe console JRPG in de planning staat en hij laat doorschemeren dat de E3 wel eens verrassend zou kunnen zijn. De nog onaangekondigde game zou moeten uitkomen in het fiscaal jaar van 2015 en zal voornamelijk voor ”home game machine(s) zijn”.

Yosuke Matsuda
Yosuke Matsuda

Het is uiteraard mogelijk dat deze game niet naar de Xbox One komt, aangezien Square Enix een paar ge-remasterde Final Fantasy games ook alleen maar naar de PS4 laat komen, maar die kans lijkt mij erg klein. Xbox One krijgt immers ook gewoon Final Fantasy XV. Yosuke Matsuda liet Nikkei Trendy weten dat hij erg naar de E3 van dit jaar uitkeek en dat de echte highlights voor hen, Rise of the Tomb Raider en Just Cause 3 zullen zijn. Naast deze games mogen we ook nieuwe details rondom een nieuwe Hitman en Deus Ex game verwachten.

Het is wat mij betreft uitstekend nieuws dat er wederom een nieuwe JRPG gaat komen, want naast de westerse RPG hebben we gewoon dat unieke van een JRPG ook nodig. De JRPG is echt back in full swing, want deze week mogen we aan de slag met Final Fantasy Type 0-HD en natuurlijk de demo van Final Fantasy XV. Daarnaast zal de volledige versie van de laatste titel ergens volgend jaar komen. Op naar de E3 zullen we maar zeggen, hopelijk krijgen we daar de onthulling van deze mysterieuze nieuwe JRPG.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties