[Column] Xbox Showcase heeft vertrouwen niet hersteld, maar verdubbeld

Het merk Xbox lag de laatste maanden flink onder vuur. Eerst door de gang van een aantal exclusives naar de Playstation en toen de sluiting van een aantal toonaangevende studio’s. De Xbox Showcase was hun kans op eerherstel, maar hebben ze dat ook gedaan?

Hier kan ik eindelijk na maanden van onzekerheid, minder nieuws en weinig games een volmondig ‘ja’ op antwoorden. Sterker nog, ze hebben het overtroffen en mogen eindelijk eens zeggen dat ze de beste showcase van het hele weekend hebben gehad. Ik neem jullie even kort mee naar de afgelopen jaren.

De Xbox Showcase was ooit een event waar een handje vol games werden getoond en waarbij veel gekletst werd. Soms werden keuzes uit de doeken gedaan die bij gamers best wel eens wat wenkbrauwen liet fronsen. Maar de laatste jaren werd dit format aangepast en werden we verwend met minder geklets, meer aankondigingen en daarmee ook meer games. Al moet hierbij gezegd worden dat de laatste twee showcases constant werden afgesloten of geopend met Redfall en Starfield. En waar Starfield een succes te noemen was, weten we allemaal wat er met Redfall gebeurd is. Ik was dan ook benieuwd waar Xbox deze Showcase mee zou komen.

Met lage verwachtingen en een klein beetje hoop begon ik met het kijken van de Showcase. Om vervolgens na tien minuten al met open mond te kijken naar m’n beeldscherm alsof het Kerstmis was. Eindelijk zagen we het effect van de overnames van al die studio’s. Game na game werd getoond en stuk voor stuk straalden ze pracht, kwaliteit en zekerheid uit. En dat gevoel geldt niet alleen voor mij, want in onze poll gaf op het moment van schrijven liefst 63% van de community aan dat de hype nu toch echt real is.

Eindelijk zagen we na al die jaren gameplay van Perfect Dark. Hier en daar zagen we de eerste beelden van Fable. En daar bleef het niet bij, want ook nieuwe en bekende IP’s als South of Midnight, Expedition 33, Doom: The Dark Ages, Flintlock, State of Decay 3 en Atomfall zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Ik heb het merendeel van de trailers van deze games opnieuw gekeken, in 4K. Gewoon om er nog eens van te genieten.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het hoogtepunt van de avond. Want je kan een Xbox Showcase niet beter afsluiten dan met Gears of War. Vijf jaar na het laatste deel zagen we eindelijk nieuwe beelden van niemand minder dan Marcus Fenix en oudgediende Dominic Santiago. En het allermooiste nieuws? Het waren niet eens beelden van Gears of War 6, maar van een prequel. Een prequel die ons straks eindelijk gaat vertellen wat er precies is gebeurd tijdens Emergence Day met Marcus en zijn squad.

Het moge duidelijk zijn. Met de line up van dit jaar en volgend jaar en de aankondigingen heeft Xbox echt de beste Showcase aller tijden achter de rug. Xbox kwam, zag en overwon. En de toekomst van Xbox ziet er na alle regen een stuk zonniger uit. En het vertrouwen in Xbox? Dat is niet hersteld, dat is verdubbeld! En dat betekent dat het prachtige tijden zijn om een Xbox fan te zijn.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
26 dagen geleden

Vorig jaar had Xbox ook al de beste showcase maar dat is schijnbaar alweer vergeten.. Op naar 3 jaar op rij de beste showcase!