Skate 4 eindelijk aangekondigd, helaas zonder beelden

Een veelgehoorde wens van de community (en daar hoor ik bij) naar uitgever en ontwikkelaar EA Games is om Skate 4 te gaan ontwikkelen. E3 na E3 werd er maar niks gedropt over deze game, tot dit jaar tijdens de EA Play 2020. De game werd uit de doeken gedaan door de ontwikkelaars die er mee aan de gang gaan. Maar uit de doeken doen betekent helaas niet dat daar beelden bij hoorden.

In 2007 kocht ik Skate 1, de skate game die voor mij de steeds meer teleurstellende Tony Hawk franchise moest gaan compenseren. Het speelde totaal anders dan Tony Hawk. De camera stond laag, ik moest veel meer klooien met de analog sticks en hoewel dat in het begin heel erg wennen was, werd dat later alleen maar fijn. In 2009 kwam Skate 2 en in 2010 het spraakmakende Skate 3. Spraakmakend in twee opzichten. Er zaten zoveel bugs in dat het gewoon grappig werd om de game te spelen. Mede dankzij de ragdoll physics en extreme sprongen die je kon maken, werd het hilarisch om de compilaties op YouTube te zien. Je zag bijvoorbeeld een skater na een val van 300 meter alsnog chillend op een bankje terecht komen alsof er niks aan de hand is. In 2014 werd de game gespot door YouTube nr 1 ster PewDiePie waardoor Skate 3 ontzettend populair werd. Hierdoor moest EA de productie van de game even een tandje hoger zetten. Uiteindelijk zijn 2,68 miljoen exemplaren verkocht van Skate 3. Dat is voor een niche genre natuurlijk ontzettend veel, maar je zou meer verwachten als je kijkt naar hoe vocaal de community is.

Door de stijgende populariteit van Skate 3 is er nu veel meer vraag gekweekt voor een vervolg, Skate 4. Ik schreef vier jaar geleden al over de eerste geluiden vanuit de community. Daarna werd de hoop de kop in gedrukt, maar nu alsnog een aankondiging via EA Play 2020. Ik hoop voor EA dat de wens voor Skate 4 ook zal lonen en dat het geen gevalletje ”vocal minority” is waar maar een paar mensen ook echt de game zullen kopen en de rest maar gewoon mee zit te roepen (en pas veel later koopt of helemaal niet).

Underwhelming aankondiging

Hoewel ik tijdens EA Play 2020 blij was om te horen dat Skate 4 leeft en dat ze er mee aan de gang gaan, was ik tegelijkertijd ook teleurgesteld dat er nog niks getoond werd. Het voelde aan alsof gisteren is besloten dat Skate 4 gemaakt wordt en de eerste reacties van de ontwikkelaar op beeld werden gezet. We kunnen dus nog makkelijk 3 jaar wachten op deze game waarbij we hopelijk de eerste teaser op de volgende E3 zullen zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments