Er wordt van alles onderzocht. Bedrijven willen graag weten waar ze hun marketing op moeten richten. Zo is de vraag of consoles niet gaan verdwijnen er een van. Blijkbaar is het tegendeel waar.

Het bedrijf Jon Peddie Research staat bekend om zijn tech onderzoeken en analyses over hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Hun laatste onderzoek is niet echt gunstig voor de zogenaamde ‘Master Race’ pc-spelers. Volgens het rapport zullen meer en meer pc gamers overstappen naar consoles omdat de prijzen van GPU’s behoorlijk aan het stijgen zijn en er veel kenmerken van de pc zoals 4K en ray tracing ook in de volgende generatie consoles te vinden zijn. Ook de verwachtte komst van de veel goedkopere consoles voor streaming services zijn een reden voor de overstap.

De gaming-GPU markt staat er niet goed voor. Al zijn mid-range CPU’s, ook door de komst van AMD’s Ryzen chip, betaalbaarder geworden, blijft de grafische kant van een pc achter. Alleen een Radeon RX 570 en 580 kan je als betaalbaar beschouwen en dit zijn eigenlijk omgebouwde Polaris kaarten die al vier jaar bestaan. Helaas is het prijzige NVIDIA de marktleider. Zo brengen zij het paradepaardje GeForce RTX 2080 Ti die meer dan 1300 euro kost. Maar ook hun wat goedkopere versies in de RTX 20-serie zijn nog best prijzig te noemen. Dit alles maakt dat een goede gaming pc eigenlijk een behoorlijk dure hobby is.

Men verwacht dat AMD binnenkort de Ryzen 3000 CPU’s en de Navi GPU’s binnenkort zal onthullen maar het lijkt erop dat de grip van NVIDIA op de pc gaming markt best stevig is en dat dit niet zo snel gaat veranderen.

We zagen het al met de komst van de One X. Een super krachtige console die toentertijd, als je de vergelijkbare hardware los in een pc zou stoppen, meer dan twee keer goedkoper was dan zijn pc tegenhanger.

Wat zal blijven zijn de hardcore pc gamers die hun ontzettend dure builds zullen blijven maken. Zij zullen zich altijd een ‘Master Race’ wanen, tegen elk bedrag mogelijk. Wij, als pauper console gamers, houden het wel op de goedkope maar bijna net zo krachtige versies als de One X en de komende Anaconda.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments