UPDATE 23 april 2023:

Op 2 mei 2023 komt Redfall uit. De nieuwste game van het succesvolle Arkane! Wat mogen we van deze nieuwe shooter verwachten? In dit artikel zetten we alle informatie voor je op een rijtje.

Tijdens de Xbox en Bethesda showcase (E3 2021) werd Redfall aangekondigd. Arkane uit Austin is de studio die aan deze game werkt.

Wat voor soort game is Redfall?

Redfall is een open-wereld co-op first person shooter die door Arkane Austin ontwikkeld wordt. De studio kennen we onder andere van games, zoals Prey en Dishonored. In Redfall is de stad door vampieren overgenomen. Samen met maximaal 3 andere spelers probeer je weer controle over de stad te krijgen.

Wat voor beelden van Redfall hebben we al gezien?

De aankondigingstrailer van Redfall tijdens de E3 2021 zijn de eerste beelden die we gezien hebben. In deze trailer leren we de vier hoofdpersonages kennen, maar zien we ook veel over de wereld waarbinnen de game zich afspeelt.

Na de aankondigingstrailer is het een tijdje stil gebleven. Inmiddels hebben we ook een story trailer gezien, waarin we meer over het verhaal te weten zijn gekomen. Ook hebben we van Layla, Remi en Jacob de character trailers gezien. Verderop in dit artikel lees je er meer over.

In aanloop naar de release van Redfall is er ook kritiek ontstaan. De ontwikkelaars hebben medio april 2023 aangekondigd dat Redfall tijdens release op de Xbox Series X alleen in 4K 30 FPS te spelen is. Op de Xbox Series S wordt tijdens release alleen een 1440p 30 FPS ondersteund. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat de performance mode, waarmee de game op 60 FPS te spelen is, pas later beschikbaar zal zijn. Een flinke domper die het nodige teweeg heeft gebracht, zoals je ook hier hebt kunnen lezen.

Waar gaat het verhaal in Redfall over?

Redfall (Massachusetts) is onder controle van een leger vampieren. De vampieren hebben het zonlicht geblokkeerd, waardoor de stad in duisternis is. Ook is de stad, een eiland, van de buitenwereld afgesloten. Een handjevol mensen, survivors, heeft een onderkomen weten te vinden en probeert de stad van de vampieren te bevrijden. Als spelers kun je dus uit een aantal ‘hero’s’ kiezen, waarmee je in de game aan de slag gaat.

De vampieren in Redfall zijn niet typische bloedzuigers, zoals je ze van series en films kent. Deze vampieren zijn voortgekomen uit een wetenschappelijk experiment dat een verkeerde afloop heeft gekend. De vampieren hebben de eigenschap om zich te evolueren. Tijdens het transformeren zien we dat enkele vampieren speciale eigenschappen weten te ontwikkelen. Vampieren zijn overigens niet je enige zorg in Redfall. Je zult ook met een cult rekening moeten houden. Ga er maar van uit dat er in Redfall genoeg te beleven valt!

Met welke characters kun je in Redfall spelen?

In Redfall kun je uit 4 characters kiezen: Layla Ellison, Devinder Crousley, Remi De La Rosa en Jacob Boyer. Ieder character kent een eigen achtergrondverhaal en zal over specifieke eigenschappen beschikken. Layla beschikt over telekinetische krachten. Jacob is een scherpschutter. Remi De La Rosa is een gevechtsingenieur. Devinder ‘Dev’ Crousley is een internetberoemde paranormale onderzoeker, amateur-cryptozoöloog en aspirant-uitvinder.

Met hoeveel spelers kun je Redfall spelen?

De ontwikkelaars van Arkane hebben een rijke geschiedenis in het ontwikkelen van single-player games. Redfall breekt met deze traditie en introduceert een open-wereld FPS die ontworpen is om samen met anderen te ontdekken. Redfall moet in 4-player co-op te spelen zijn. In een interview laat Pete Heines (Bethesda) echter weten dat de game ook solo te spelen zal zijn. In een gameplay deep dive leren we meer over de verschillende modes die Redfall te bieden heeft:

Wanneer komt Redfall uit?

Redfall is vanaf 2 mei 2023 te spelen.

Op welke platformen kan ik Redfall spelen?

Redfall is een Xbox console exclusive en het lijkt er op dat de game alleen op de Xbox Series X|S te spelen zal zijn. In de persberichten staat namelijk vooralsnog niets over de vorige generatie Xbox (Xbox One, Xbox One S en Xbox One X) beschreven.

Net als de meeste andere games van de Xbox Game Studios, zal Redfall ook op de pc en xCloud uitgebracht worden. Het is vooralsnog onduidelijk of de game in toekomst ook op de Playstation of Nintendo Switch uitgebracht zal worden.

Wat gaat Redfall kosten en komen er speciale edities uit?

In de Microsoft Store zien we, op het moment van schrijven, dat de standaard editie van Redfall €79,99 kost. De Redfall Bite Back Edition kost €109,99 en kent een aantal extra cosmetics, wapenpacks en nieuwe toekomstige helden om mee te spelen.

Komt Redfall ook in de Xbox Game Pass uit?

Uiteraard! Redfall wordt onder de vlag van de Xbox Game Studios gepubliceerd en zal dus op de dag van release in de Xbox Game Pass te vinden zijn.

Waar vind ik andere gamers om samen Redfall mee te spelen?

Er is natuurlijk maar 1 plek te bedenken en dat is de XBNL-community die op Discord te vinden is. Via deze link kun je lid worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties