Op 2 mei 2023 komt Xbox exclusive Redfall uit. Vandaag horen de pixel en framerate puristen onder ons echter minder goed nieuws over de game. Wat is er aan de hand?

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. De ontwikkelaars van Redfall (lees hier alles over de game) hebben laten weten dat de game voorlopig alleen in Quality Mode te spelen zal zijn. Dit betekent voor de Xbox Series X: 4K en 30 FPS. De Xbox Series S speler kan de game in 1440p en 30 FPS spelen.

Om eerlijk te zien is dit nieuws wel een domper. We hebben het hier niet over een verhalende walking-sim. Redfall is een first-person shooter en die hoor je natuurlijk gewoon in 60 FPS te kunnen spelen. Ik ben dan ook benieuwd hoe de Quality Mode gaat bevallen. We zagen al eerder indrukwekkende beelden en gameplay met de nodige effecten (en telekinetische krachten). Een wereld met veel details en ook snelle gameplay. Een lage framerate zal dus niet door iedereen gewaardeerd gaan worden. Ik ben ook wel verbaasd over het nieuws. De current-gen consoles moeten dit toch aankunnen? Ook roept het bij mij de vraag op of de ontwikkelaars misschien de release nog iets meer hadden moeten uitstellen. Ze lopen nu onnodig het risico dat er een groep op voorhand afhaakt. Hopelijk zijn de zorgen echter onterecht en kunnen we op 2 mei lekker knallen. Ondanks mijn bedenkingen krijgt Arkane Studios met hun mooie geschiedenis en prachtige cv in ieder geval voor nu het voordeel van de twijfel!

Laat je horen

Wat is jouw mening over het nieuws? Hadden de ontwikkelaars beter kunnen wachten, zodat spelers de optie hebben om een performance mode te kiezen? Is 60 FPS een standaard die niet te bediscussiëren valt? Geef even je reactie en we zullen tijdens onze wekelijkse podcast de resultaten van de poll bespreken!

First-person shooter games op de Xbox Series X|S spelen in 30FPS moet kunnen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
DM4S
DM4S
11 maanden geleden

Agh vroeger waren we 15 fps gewend 🤣

Martinspire
Martinspire
11 maanden geleden

Graphics hoer represent haha. Ik ben echt verwend en ga liever niet terug naar 30. Al snap ik devs wel die het doen en ik vind het op zich prima dat ze aangeven later nog met 60 te komen. Liever bij launch, maar dit is geen probleem.

Ambassador
Ambassador
11 maanden geleden

Ik vind dit wel slecht, sowieso omdat tot nu toe alle filmpjes en trailers in 60 fps draaiden.