We weten allemaal dat Microsoft met een nieuwe streaming service bezig is. De naam is bekend maar verder?

Project xCloud gaat dit systeem heten en de public trials zouden begin dit jaar moeten gaan lopen. Meer details wisten we nog niet. Maar een beschrijving op de website van de Game Developers Conference geeft ons wat meer informatie. Deze conferentie, het grootste event voor de game industrie die plaats vind van 18 tot en met 22 maart, gaat ons weer veel nieuws brengen.

Wat de beschrijving laat zien is dat Project xCloud het mogelijk maakt om alle native games te streamen. Dit is de beschrijving:

Project xCloud maakt dat alle console native games via onze Azure-hosted game servers en streaming clients gestreamd kunnen worden. Elke console native game die we nu in de Microsoft Store op Xbox zien staan, kan naar een mobiel apparaat worden gestreamd. Project xCloud is een open platform die de ervaring van een aanpasbaar gebruikers ontwerp biedt waardoor ontwikkelaars geen regel van de bestaande game code hoeven te veranderen.

Met andere woorden, elke digitale game zou via Project xCloud gebruikt kunnen worden. Dit zou het mogelijk maken om al deze games op elk mobiel apparaat te spelen, waar je dan ook bent. Toch zitten er wel wat vraagtekens aan dit verhaal. EA is bijvoorbeeld met een eigen streaming service bezig. Dit zou kunnen betekenen dat zij niet mee gaan werken aan Project xCloud.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments