Wij hebben de laatste tijd veel aandacht besteed aan Project Cars. Het lijkt er op dat het een van de beste racers aller tijden wordt. Een geweldige Race Simulator. Nu zijn er beelden op Youtube opgedoken van een vijftien laps durende race en dit ziet er werkelijk fantastisch uit.  

The Glen

Het racecircuit met de bijnaam ‘The Glen’ is gelegen dicht in de buurt van Watkins Glen, New York. In het verleden was het de thuisbasis voor de US Grand Prix. Het circuit was oorspronkelijk 10.5 km lang maar werd in 1953 verbouwd na een serie ongelukken. Het circuit is nu nog maar 3.5 km. In 1970 werd het circuit ingrijpend veranderd want er kwamen meer bochten bij. Dit kan je heel goed op de video zien. Het is een vreselijk moeilijke baan, daardoor kwamen er veel dodelijk ongelukken voor op deze track. In 1980 werd de laatste Grandprix gereden. Tegenwoordig worden alleen Nascar en Indycar Races gehouden op dit circuit. Dit is in Project Cars natuurlijk niet van toepassing.

Klimaat speelt in Cars een grote rol

In de video kun je naast het fantastische rijgedrag, van ik denk een dev, hem ook horen praten over het klimaat en wat voor effect het op het rijden heeft. Zo verteld hij dat wanneer het kouder wordt de temperatuur op de baan ook veranderd, dit heeft weer effect op de banden van de auto die jij bestuurd. Nieuwsgierig geworden? Check hieronder de video.  Project Cars komt in maart uit op de Xbox One.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties