Project CARS is niet meer. EA heeft besloten om de verdere ontwikkeling en investering in de raceserie stop te zetten.

Volgens EA zelf heeft het na zorgvuldig overwegen besloten dat het beter is om te stoppen met Project CARS zodat ze zich kunnen focussen op andere titels in hun portfolio. Personeel dat zich bezig hield met deze titel wordt elders ondergebracht.

Tijdens een evaluatie van de volgende Project CARS titel en zijn potentieel voor groei op de lange termijn hebben we besloten om de ontwikkeling stop te zetten.

Dit soort beslissingen zijn altijd moeilijk, maar geven ons wel de ruimte om ons te focussen op andere titels waarvan wij denken dat we de beste mogelijkheid hebben om ervaringen te maken waar de fans van zullen smullen. We richten ons op onze krachten in ons race portfolio, met name de licentie IP’s en open wereld ervaringen, en breiden onze franchises uit naar meer sociaal gerichte en lange termijn services voor onze wereldwijde communities.

We zijn met iedereen in gesprek die geraakt wordt door deze beslissing en proberen ze zoveel mogelijk in geschikte rollen te plaatsen op andere projecten binnen ons EA Sports en race portfolio. Onze prioriteit ligt nu bij iedereen door deze transitie heen te begeleiden.

Project CARS werd ontwikkeld door Slightly Mad Studios, een studio die in 2019 werd opgekocht door Codemasters. Codemasters werd op hun beurt weer overgenomen door EA in 2021 voor $1.2 miljard om hun race portfolio uit te breiden.

Onlangs werden Project CARS en Project CARS 2 al uit de schappen gehaald vanwege aflopende licenties. Het derde deel is nog wel verkrijgbaar, maar werd niet al te best ontvangen door zowel gamers als de pers.

Wat vinden jullie? Zonde, of maakt het jullie niet uit?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties