Achievements waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat ze bestonden. Deze 8 achievements maken je hersendood! Wat is jouw saaiste achievement?

Achievements zijn er in alle soorten en maten. Van 100g voor het drukken op een knop tot aan drie dagen lang Asian-style zwoegen voor 10g. Dit zijn niet die achievements. Deze achievements doen geen beroep op je skills. Sterker nog, voor de meesten heb je 0,0 skill nodig. Je moet wel voor langere tijd hetzelfde stomme riedeltje doen. Of nog erger, in sommige gevallen moet je urenlang helemaal niks doen.

Voordat je in slaap valt, laten we maar gauw beginnen met de minst saaie. En vergeet niet te vermelden wat jouw meest saaie achievement is!

8. Clicker Heroes – Clicker hero

Klik 50.000 keer op de x-knop en je ontvangt deze achievement. Ok, er is wel iets meer aan de hand dan de titel doet vermoeden. Je kunt namelijk wat skills ontgrendelen waardoor je automatisch clicks binnenhaalt. Niet dat het daarna allemaal vanzelf gaat, absoluut niet, het helpt je slechts een beetje. Bovendien moet je daarvoor toch wel wat uurtjes in de game steken.

En de game zelf is nou ook niet bepaald een avontuurlijke Tom Clancy, de hele game is namelijk één groot wachtfestijn. Mocht je Clicker Heroes niet kennen, er zit totaal geen actie in, alles draait om skills unlocken, slim upgraden en vooral veel wachten. Het lijkt alsof de handleiding van “hoe maak ik een rpg” rechtstreeks is omgezet naar een game.

Maar je opa met parkinson kan toch nog van enige nut zijn. Druk de controller even een dagje in z’n handen: 50g levert het maar liefst op!

 7. Bullet Witch – HELL Difficulty Mode Cleared

Wie bovenstaand plaatje goed bestudeerd ziet dat er een lekkere dame op staat. Dat is Alicia, de hoofdrolspeelster van de game en daarmee hebben we ook gelijk alle pluspunten van de game gehad.

Op Metacritic scoort deze game een belabberde 5,5. Wat dat met deze achievement heeft te maken? Alles, want om deze achievement te halen moet je de game op de hoogste difficulty uitspelen. En om de hoogste difficulty te ontgrendelen moet je de game eerst 3 keer op een steeds hogere level uitspelen. In totaal speel je de game, met de slechtste controls sinds Spiderman 1, dus vier keer uit.

Nu is het niet geheel nieuw dat je achievements kunt halen door de game nog eens op een hoger niveau uit te spelen. De reden dat deze achievement in de lijst staat is dat het om één gamerscore gaat, 1G! En dat voor een game die na 20 minuten al saai en herhalend aanvoelt.

Wil je deze 1g toch pakken, hou er dan rekening mee dat meerdere hersencellen daarvoor zullen sterven.

6. The Witcher 2 – Poker!

30g liggen voor het oprapen als je vijf dezelfde symbolen gooit in het poker-dobbelspel van The Witcher 2. Je hebt drie rondes de kans. Even een stukje simpele kansberekening leert ons dat je per keer 1,263% kans hebt om poker te halen. Om bijna zeker (90% kans) te zijn dat je de achievement hebt gehaald ben je 182 pogingen verder.

Het verrotte is niet alleen dat je het keer op keer moet proberen en het na 200 keer mogelijk nog niet hebt gehaald. Nee, een poging duurt je ongeveer een minuut. Maar het beroerdste is nog wel dat je tegenstander wegloopt op het moment dat jij in een eerste ronde goede stenen hebt liggen.

Het grinden naar gamerscore is nog nooit zo vermoeiend geweest als met deze achievement!

5. The Saboteur – Chain Smoker

De subtitel van de cheevo zegt alles al: “Spend a lot of time idling around doing nothing.” De bedoeling is om de hoofdpersoon 100 sigaretten te laten opsteken. Het is alleen niet een kwestie van 100 keer op een knop drukken.

Om Sean een sigaret op te laten steken moet je een poosje stil staan of op LS drukken. Alleen als Sean al een sigaret in z’n mond heeft kun je geen tweede opsteken. Je moet net zolang wachten totdat hij het weggooit.

De achievement levert 5g op. In de tussentijd kun je zelf ook gerust een pakje sigaretten verbranden.

4. Project Cars – A Day In The Live

45g is geen kattenpis. Daarvoor wil je best even wat moeite doen. Wat Project Cars van je vraagt is alleen absurd. Je moet een 24-uur-race halen… in echte uren!

Het is niet mogelijk om je race uit te smeren over verschillende sessies, je MOET het doen in één rits, 24 uur. Helemaal eerlijk is het niet, want in de echte 24-uur-races lossen verschillende coureurs elkaar af. In Project Cars moet je het toch echt enkel en alleen maar op je eigen console doen.

Haal maar alvast een traytje Red Bull, die zul je wel nodig hebben. De beloning is een mooie glimmende achievement.

3. Guitar Hero II – Extra Credit Award

We zijn aangekomen bij achievements die totaal niks toevoegen aan een game en waarvoor je lange tijd geen reet hoeft te doen.

Guitar Hero II heeft met z’n “Extra Credit Award”-achievement de nummer drie te pakken omdat deze het kortst duurt. Je mag namelijk de credits niet skippen, maar je moet deze helemaal bekijken. En speciaal om je Achievement Compulsive Disorder te tarten hebben ze één van de langste credits ooit in een game: 26 minuten!

2. Layers of Fear – Art Connoisseur

Deze achievement is de makkelijkste, maar ook de meest geestdodende die erbij zit. Kies een schilderij uit in de eerste kamer van de game en blijf er naar kijken voor een uur.

Net zoals bij de vorige achievement is het advies om lekker wat anders te doen terwijl je console al het werk doet. Zet je stopwatch op 59:00 om nog even te genieten van hoe je 50g op het scherm sprankelt.

1. Superman Returns – Frequent Flyer

Mocht de breinkastijding voor bovenstaande achievements nog niet genoeg voor je zijn. Dit is er één die je echt niet gaat trekken!

De bedoeling is om 10.000 mijl te vliegen. Om je even een beeld te geven: wanneer je alles af hebt, in de slechtste game van 2006, dan moet je nog minstens 8 echte vlieguren maken.

Het is simpelweg niet te verwachten van een speler om 8 uur lang een pookje in te houden, dus de beste manier is om een elastiek om je linker pookje te binden en de console een nachtje aan te laten staan. Er vanuit gaande dat je Xbox de volgende ochtend niet een verkoold hoopje gesmolten plastic is geworden, kun je wel even mooi 30 punten bij je gamer score optellen.

Missen we nog achievements? Laat het weten in de comments. Wat is jouw saaiste achievement?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Bryan Comes
Bryan Comes
5 jaren geleden

4. Project Cars – A Day In The Live

Is ook simpel, gewoon een 24 uurs race starten en dan je auto ergens parkeren, halverwege het circuit. Dan kan je gewoon naar je werk gaan, boodschappen doen, huiswerk maken etc en dan lekker gewoon naar bed gaan en de volgende dag 24 uur later, dan rijd je over de finish en achievement binnen. Deze kost totaal geen moeite 🙂 Of je moet echt heel gek zijn en inderdaad 24 uur rijden (met eventueel pauze drukken hier en daar, waardoor de tijd natuurlijk stopt en alleen maar langer en langer duurt).

Bryan Comes
Bryan Comes
5 jaren geleden

8. Clicker Heroes – Clicker hero

Heb dat spel laatst nog gedownload omdat het gratis was, nog niet gespeeld, maar vriend in me lijst op xbox heeft dat spel 1000G, volledig completed.

Lijkt me dat je die met een turbo controller kan doen, turbo inschakelen, beetje ducktape op de x-knop en je kan iets anders gaan doen haha 🙂

Sorry ik ken ze allemaal, ben achievement hunter en elk spel wil ik 1000 Gamerscore halen 🙂 Er zijn meestal wel trucjes of bepaalde dingen die je ken/ kan doen waardoor je die “saaiheid” niet hoeft te beleven.