We kennen het allemaal wel, tenminste de FIFA spelers. De flaws in de game, de vreemde mechanics en onlogische beslissingen en goals.

Dat dit zelfs in de pro-afdeling van de game te vinden is, dat weten minder mensen. Zo is er een Maltese speler met de naam Kurt0411 oftewel Kurt Fenech pas geleden door EA geband van de game omdat hij zich op een FIFA eSports toernooi niet zo netjes had gedragen. Dit was voor de speler genoeg om de game voorgoed de rug toe te keren.

Fenech heeft via YouTube gereageerd en aangegeven dat hij misschien fout was en misschien ook niet maar dat dit voor hem het eindpunt is. Op Twitter gaf hij EA nog even een veeg uit de pan en gaf aan dat EA hier niet zomaar mee weg zou komen.

Fenech heeft aan Eurogamer laten weten dat als dit al genoeg reden is om hem te bannen, dan zouden er veel meer spelers geband moeten worden. Hij vond het totaal onterecht en voor hem is dit verhaal nog niet klaar.

Etterbakkie

Fenech staat in de FIFA community bekend als een zeer geskillde speler maar ook als een van de meest uitgesproken criticasters van de game. Eerder dit jaar stapte hij in het midden van een wedstrijd op omdat hij wat bekend staat als een ‘kick-off goal’ voor zijn kiezen kreeg. Iets wat men binnen de FIFA community als erg kinderachtig en het gebruiken van een bug in de game ziet.

Als je de beelden bekijkt blijkt alleen dat het echt geen kick-off goal betreft. Zijn tegenstander pingelt nog met de bal, maakt nog wat skill moves en scoort dan met een redelijk volle verdediging voor zich. Met andere woorden, een nogal slechte verliezer dus.

In tweets gaat Fenech ook regelmatig los door spelers ‘pussies’ te noemen, de game een ‘pile of shit’ te vinden en een FIFA eSports manager een ‘bum’ te noemen die niet meer zou doen dan konten kussen als hij daar de kans voor kreeg.

 

 

Ook heeft hij in een video EA en FIFA influencer de oorlog verklaard en postte hij foto’s van FIFA YouTubers, spelers en influencer waarbij hij er een een ‘coward’ noemde, een ander ‘washed up’ en de volgende een ‘one event wonder’. Met andere woorden iemand die graag anderen de maat neemt maar niet echt een goed zelfbeeld bezit. Onaangenaam tiepje dus.

EA

EA heeft aangegeven dat Fenech herhaaldelijk de code of conduct heeft overtreden en dat zij de maatregel niet terug gaan draaien.


Natuurlijk heeft Fenech niet helemaal ongelijk als hij kritiek uit op FIFA en EA. In de community vraagt men zich vaker af of deze game überhaupt eSport klaar is. Maar dan nog, verklaar de oorlog op een beschaafde manier. Je bent een pro, miljoenen mensen volgen je via de stream dus geef een beetje het goede voorbeeld. Als we Fenech een beetje volgen dan is het gewoon een eikel die echt op alles en iedereen loopt te schelden.

Dit soort schoolpleingedrag met gedreig, beledigen en het gewoon treiteren van anderen hoort nergens thuis. Dus laat dit soort spelers die wel het geld opstrijken als ze iets winnen met de game lekker opzouten. Soms lijkt het wel alsof de gamercommunity voor een deel bestaat uit bullebakken die geen kans onbenut laten om iemand te kleineren of uit te lachen. En dat is best jammer te noemen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties