Twitter bant Hitman 2-speler vanwege moordplan

Social media. Het is zo’n beetje het afvoerputje van alle verbaal incontinenten van deze wereld. Als we ergens een mening over hebben, dan moet dat ongefilterd op Facebook en Twitter gemieterd worden. Maar soms gaat dat faliekant mis.

Soms zijn er ook mensen die niet totaal ongeremd alles neergooien maar die gewoon over bijvoorbeeld een game vertellen. Helaas is Twitter zo ingericht dat ze op bepaalde sleutelwoorden reageert.

The Fat Consoler die ook bekend staat op twitter als @TheFatConsol3R, was enthousiast aan het twitteren over Hitman 2. Deze week is daar de eerste Elusive Target gelanceerd en dit doel wordt door niemand minder dan Sean Bean, bekend van Lord of the Rings en Game of Thrones, gespeeld. Toen de beste man een tweet postte waarop te lezen was dat hij Sean Bean vanavond zou gaan omleggen, reageerde het systeem direct met een ban als gevolg. Ik heb ondertussen Sean allang een kogel in zijn hoofd geschoten en ben daar gelukkig zonder ban vanaf gekomen.

 

Gelukkig was er genoeg aandacht voor het verhaal en liet Twitter na een paar uur de ban weer varen. Toch laat het wederom zien dat je woorden verdomd goed moet wegen voordat je ze neergooit. Dus bezint eer gij begint.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties