Een embargo op een game is er niet voor niets. Dus als je een vinkje zet bij een NDA afspraak, dan kan je je er maar beter aan houden.

Afgelopen zaterdag liep er een stresstest voor Fallout 76. Natuurlijk was het vanuit Bethesda verboden om daar beelden van openbaar te maken. Maar één gebruiker dacht daar wel mee weg te komen.

Alle spelers aan de stresstest hadden een click-to-agree aangevinkt en waren daarmee akkoord gegaan met de zogenaamde Non Disclosure Agreement. Je beloof dus niets van de game naar buiten te brengen. Geen screens, geen beelden of audio opnames. Geen beschrijvingen van de game, geen toeschouwers terwijl je het speelt of zelfs de game laten draaien als je er zelf niet bij bent. En daar teken je dan voor.

Een Reddit gebruiker had daar lak aan. Hij postte een 90 seconde durende video op Twitter. Helaas voor hem waren Bethesda en Xbox handig genoeg om erachter te komen wie deze speler was. Hij was namelijk zo slim geweest om gedurende de video op username van de Reddit poster te klikken om hem daarmee voor de stress test uit te nodigen. Dit onthulde de naam van de overtreder.

Het duurde dan ook niet lang voordat de straf langskwam. Zowel zijn Twitter als zijn Xbox account gingen op zwart. De eerste is wel weer aangezet maar Bethesda heeft hem uitgesloten van verdere tests. Xbox gaat nog een stapje verder, tot 1 januari is zijn Gold, Game Pass en Xbox Insider account opgeschort. Dus bezint eer gij begint.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments