Microsoft is duidelijk bezig om te blijven investeren in unieke eigen games. In een interview met The Inner Circle verteld Phil Spencer duidelijk welke koers Microsoft opgaat. 

In het Interview verteld Phil, dat Microsoft als voorbeeld de koers gaat varen waarin Nintendo al jaren succesvol is. Eigen studios met eigen content, wat alleen speelbaar is op de Xbox One en mogelijk ook pc.

 

Wij willen net als Nintendo een eigen stal met franchises. Iets wat herkenbaar wordt voor onze fans.

 

Dit houdt in dat bepaalde titels die van Disney zijn of bepaalde spellen waar wij licenties voor moeten kopen (Hij noemt een Baseball game als voorbeeld), niet de spellen zijn waar wij nog veel in willen investeren.

Microsoft investeert in het oosten

Phil Spencer zegt dat het een bewuste keuze was om naar Japan en China te gaan. We willen meer games voor de Aziatische markt uitbrengen, zodat ook de rest van onze gebruikers in Europa en Amerika deze games kunnen gaan kopen. We zijn niet de grootste in deze landen, maar het is een bewuste keuze omdat de Japanners zulke gave games maken. We willen investeren in dit deel van de wereld voor de fans. Het zal niet zo zijn dat er direct resultaat te zien is, maar door te investeren krijgen we betere connecties met deze devs. Phil is zich wel degelijk bewust van het feit dat er te weinig JRPG’S uitkomen. Dit is een groot probleem in de gehele game-industrie. Spencer laat weten zelf groot fan van dit genre te zijn en Microsoft haar best gaat doen dit te stimuleren.

En dan backwards compatibility

Er zijn veel fans met tonnen aan games die ze op de Xbox 360 hebben gekocht. Veel mensen vinden het erg jammer dat de arcade games niet meer te spelen zijn. Spencer is hier heel erg duidelijk over. We zijn ons goed bewust van wat de fans willen. Ook ik ben groot fan van de oude arcade games. Hij zegt dat hij door deze vraag hier wel de focus op heeft. Wil hij hiermee zeggen dat het in de planning ligt?

We weten dat jullie backwards compatibility willen. Het enige wat ik kan zeggen is wij horen jullie.

Blijven investeren in IP’s

Veel fans waren bang door de grote exclusive titels die vanaf de launch gelanceerd waren, dat het geld op is geraakt om te investeren in unieke games. Zoals Microsoft constant roept: ”Bij ons moet je zijn voor de exclusives”, zullen ze hier ook aankomend jaar meer doorgaan.

Het aankomend jaar zal een jaar zijn van een continue flow aan games

Deze toekomstige titels zullen steeds meer gebruik maken van de cloud technologie.

40% van de games aan het eind van dit jaar, zullen gebruik maken van cloud technologie. Als je kijkt naar het team van Crackdown, die zijn echt een next-level bezig.

Als voorbeeld gebruikt Spencer Titanfall. Check het onderstaande filmpje

Als we Phil spencer mogen geloven, word het de komende jaren dus smullen op de Xbox One. Exclusieve titels, Nintendo-achtige taferelen, fancy cloud technieken en hopelijk backwards compatibility.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties