Afgelopen twee weken hebben de oprichters van Mixer, Matt Salsamendi en James J. Boehm, bekend gemaakt dat zij Microsofts streamingdienst zullen verlaten. Hoe moeten we hun vertrek begrijpen?

Het lijkt wel transferseizoen in de gamesindustrie. Mensen uit de top bij PlayStation pakken hun biezen. Binnen de Xbox-divisie van Microsoft hebben we afgelopen week kunnen lezen dat kopstuk Mike Ybarra het Xbox nest verlaat. En recent is bekend geworden dat afgelopen twee weken ook de oprichters van streamingdienst Mixer vertrokken zijn bij Microsoft.

De oprichting van Mixer

Het vertrek van Matt Salsamendi en James J. Boehm komt op een moment dat Mixer juist enorm aan het groeien is. Boehm laat weten in een tweet dat hij nooit had kunnen dromen dat het bedrijf dat zij vijf jaar geleden begonnen, toen nog Beam, zou uitgroeien tot een wereldwijd platform dat wereldwijd dagelijks gebruikt zou worden.

Mixer doet het de laatste maanden enorm goed. De streamingdienst trekt steeds meer kijkers naar haar platform en hoort tot de top 3 streamingdiensten, samen met YouTube en Twitch. Ook heeft Mixer recent een aantal topstreamers naar zich toe weten te trekken, waaronder Tyler ‘Ninja’ Blevis, die is gestopt bij Twitch en exclusief voor Mixer is gaan streamen.

De vele mensen uit de top van de industrie die vertrekken maken mij wel nieuwsgierig. Is er iets aan de hand? Uit de Tweets en manier waarop het vertrek van Salsamendi en Boehm wordt aangekondigd, blijkt geen duidelijke onvrede, maar opmerkelijk is het wel.

In ieder geval is er de nodige verandering gaande in de industrie en maakt iedereen zich voor een enorm druk jaar qua marketing en pr op. De nieuwe generatie consoles staat voor de deur en wellicht is het daarom juist nu het moment om andere carrièrekeuzes te maken. De zomerstop van de game-industrie als het ware, die zich opmaakt voor het nieuwe seizoen, de nieuwe generatie consoles.

Toch een laatste bericht ter geruststelling. De top van de XBNL-redactie heeft geen enkele intentie het nest te verlaten. Voorlopig kun je dus gewoon blijven rekenen op je dagelijkse portie nieuws en reviews via XboxNederland.nl van je favoriete redacteuren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments