Gisteravond werd bekend gemaakt dat Microsoft met hun streaming platform Mixer gaat kappen. Waar moeten wij nu gaan streamen dan? Facebook Gaming blijkbaar.

Op 22 juli zal Microsoft Mixer al stop gaan zetten en verwijst vervolgens de spelers door Facebook Gaming. Heuh? Hoezo Facebook? Nou, YouTube Gaming is van Google en Twitch is bijvoorbeeld van Amazon en dan lijkt Facebook Gaming een beetje over te blijven. Is dat hetzelfde publiek? Nee, dat niet, maar het heeft uiteraard wel veel meer bereik. Het is geen geheim dat Mixer gewoon geen groot publiek trekt terwijl iedereen op Twitch juist de tijd van z’n leven lijkt te hebben.

Microsoft stopt met Mixer omdat het niet hard genoeg groeide en besluit daarom om juist met Facebook samen te gaan werken. In de toekomst zal dat ook betekenen dat je bijvoorbeeld meer van dienst xCloud gaat zien op Facebook waarmee je vanuit een stream eigenlijk direct het spel kan opstarten vanuit de cloud (via de servers van Microsoft). Hoe dat allemaal vorm gaat krijgen zien we dan vanzelf wel.

Ninja en Shroud

Waren er niet bepaalde populaire streamers die een dikke zak geld kregen om naar Mixer te komen en daar te gaan streamen? Zeker! Dat waren o.a. Ninja en Shroud. Ze krijgen nu door de sluiting van Mixer volledige vrijheid om weer te gaan streamen waar ze willen. Ze houden dus mooi het geld van toen en zitten nu niet meer aan een contract vast. Als ze naar Facebook Gaming gaan, zullen ze opnieuw moeten tekenen. Maar ja, ze kunnen in feiten stoppen met werken nu. Ze hebben miljoenen dollars verdiend met hun streams (naar verluidt 30 miljoen dollar).

En wat moet dat nu met XBNL?

Het is jullie niet ontgaan dat wij de afgelopen 2 maanden dondersveel zijn gaan streamen. Op ons YouTube kanaal zie je al enkele stream recaps. Waar wij nu gaan streamen weten wij zelf ook nog niet. We zijn ooit gestart op Twitch, maar we moeten nog even vergaderen of we daar naar terug gaan. Er is veel veranderd sindsdien omdat je nu ook Twitch drops hebt met loot voor games en er zijn nog veel meer kijkers dan voorheen. Tegelijkertijd is YouTube Gaming ook nog wel interessant. Je hoort later meer van ons.

Even een throwback naar 2016 toen ik dit had ontworpen voor XBNL (we beloven onze huisstijl door Jeff te laten upgraden, mochten we voor Twitch kiezen

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments