Gaat de Scorpio, of eigenlijk de Xbox One, de laatste der Mohikanen worden of komen er nog generaties?

Aaron GreenbergDe baas van Xbox Games marketing, Aaron Greenberg, heeft recent een interview gegeven over deze zaken. De Xbox One, Project Scorpio en de toekomst van console gaming kwamen aan de orde.

Op de E3 gaf ome Phil het aan, alle games, alle accessoires voor de Xbox One zullen ook op alle Xbox One consoles draaien, ook op de Scorpio. Dat dit niet helemaal klopt blijkt wel aan de ondersteuning voor de VR headset. De Scorpio zal de enige One zijn die deze headset aankan en er zullen ongetwijfeld specifiek VR games uit gaan komen die dan ook alleen op de Scorpio kunnen draaien.

Greenberg legt wel uit dat ze geen console exclusice games gaan maken voor Project Scorpio. Het blijft één ecosysteem ongeacht of je de oude Xbox One of de Scorpio gebruikt. Niemand zal het gevoel gaan krijgen dat zij achter lopen met hun console.

Het einde van het tijdperk

Zit er nog toekomst in de consoles nu we een zeer snelle wisseling zien tussen de Xbox One en de Xbox One S. De tijd tussen de S en de Scorpio zal nog korter gaan zijn. Greenberg antwoordt het volgende: “Onze toekomstvisie is er één zonder console generaties. We denken dat we de troef in handen hebben met Project Scorpio waarin we de community de kans geven om een bibliotheek van games op te bouwen die altijd speelbaar is op de hardware die we leveren. We nemen daarmee een risico. Eigenlijk zeggen we “dit is geen nieuwe generatie, alles wat je hebt blijft nu en in de toekomst bruikbaar. ” We gaan het zien. Het is kijken en leren en zien hoe dit gaat lopen. Tot nu toe zijn de reacties zeer positief en is er erg veel interesse in Project Scorpio dus we denken dat het wel een groot succes gaat worden. De toekomst van het console gamen gaat zeker veranderen.”

Al met al gaan we dus een nieuwe periode tegemoet die al ingezet is met de Xbox One S en nog verder zal ontwikkelen met Project Scorpio. Positief dat Xbox tenminste trouw blijft aan zijn fans. Fans die vaak vele euro’s in hun games hebben gestoken en nu verzekerd zijn dat ze die niet over 4 jaar in de bruine bak hoeven te gooien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments