Een Oculus Rift op de Xbox One is mogelijk, maar onwaarschijnlijk. Oculus VR vice president Nate Mitchell heeft gesprekken gevoerd met Microsoft en Sony.

Tijdens de TechCrunch Disrupt Conference in New York geeft Nate Mitchell aan dat er zeker gesprekken zijn geweest met Microsoft en Sony over de Oculus Rift op de consoles. We weten allemaal dat Sony al een eigen project heeft op het gebied van VR, Project Morpheus genaamd. Microsoft is juist weer bezig met de HoloLens. Desalniettemin houdt Mitchell rekening met alle partijen. Hij wil de Oculus Rift voor zoveel mogelijk platformen beschikbaar stellen. De afgelopen week is trouwens aangekondigd dat de Oculus Rift begin 2016 definitief naar de PC komt. Na 3,5 jaar komt er dus eindelijk een consumentenversie. Hieronder de screenshots van de definitieve versie.

rift1

rift2

Het team van Oculus Rift heeft nog niks aangekondigd qua partnerschappen, maar blijft zeker zoeken naar mogelijkheden. De Oculus Rift heeft wat kracht nodig van de PC om de beelden om te zetten naar 3D. Persoonlijk denk ik niet dat het mogelijk zal zijn voor de Xbox One en PS4 om games als Call of Duty om te zetten naar een vloeiende 3D ervaring. Beide consoles hebben immers nog een uitdaging met 1080p en de laatste tijd heeft de Xbox One dat nog wel het meest. Desalniettemin zou het dus zo maar kunnen dat de Oculus Rift de consoles aan zal doen of dat er op de E3 van 2016 iets aangekondigd gaat worden. Je hoeft namelijk niet per se grafisch hoogstaande games in 3D te spelen om een leuke virtual reality ervaring te krijgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties