Gisteren lieten wij het één en ander weten over het streamen van games naar de Oculus Rift. Maar hoe zit dit nu precies?

De Oculus Rift is een product waar menigeen van gaat stuiteren. Maar hoe werkt dat nu, dat cinematic verhaal van gisteren? Even de puntjes op de i zetten, wat is de Oculus Rift nu wel en wat is hij nu niet? De Rift is een virtual-reality headset, zo ver waren we al. Maar het is geen op zichzelf staand apparaat maar een pc accessoire. Zie het als 2 monitoren die op je hoofd zijn geplakt en die reageren op jouw bewegingen.

Deze high-tech headset komt dus in een pakket met een Xbox One controller, de Xbox wireless adapter waarmee de controller met je pc communiceert en een speciale motion sensor die op je desk staat en je hoofdbewegingen volgt. Deze drie apparaten staan in verbinding met je pc en op die pc staat een Oculus app die het geheel bij elkaar brengt. Met dit alles kan je op twee manieren spelen: speciale Oculus games die op je pc draaien of streaming Xbox One games die van je Xbox via je netwerk naar de pc gestreamd worden.

Rift games

De eigen games van Oculus komen uit hun app store, het Steam-achtige platform waar Rift-games op te vinden zijn. Het is een dashboard waarop je met vrienden kunt communiceren, meer over de games te weten kan komen, games kan kopen en kan spelen. Eenmaal aangekocht en gedownload, bijvoorbeeld space fighter sim Eve Valkyrie, kan je de game starten en je intergalactische gevechten beginnen. Voor de duidelijkheid, de games draaien op de pc en jij ziet het beeld door de Oculus terwijl je de game bestuurt met de Xbox One controller.

Oculus-stuff
Streaming

Het streamen van games gaat via Windows 10. Al eerder liet Microsoft weten dat Windows 10 een streaming mogelijkheid van Xbox One games in zich heeft. Dus als je als Windows 10 gebruiker met een stukje goed geschikte hardware de games van je Xbox One naar je pc streamt, dan kan je die bekijken op je Rift. Maar dat is niet hetzelfde als de officiele Oculus Rift games. Je ziet de game dan in een soort virtuele kamer. Maar waarom zou je dat willen? Waarom niet gewoon in je echte woonkamer? Nou, de Rift levert wel een gemak op. Als je, zoals ik, afhankelijk bent van het moment dat je gezin de tv niet meer in beslag heeft, is je gametijd best beperkt. Met deze headset op, maakt dat niet meer uit en kan je spelen waar je maar wil… tenminste… achter je pc dan.

oculus-xbox.

De eisen van je pc zijn niet mals. Een goede gaming pc is wel een must. Minstens een i5 4590 met 8Gb aan geheugen en twee USB 3.0 poorten. Tel daar ook nog een redelijke videokaart bij op, zoals de Nvidia GTX 970, en je hebt een aardige machine staan. De Oculus heeft nog geen prijs gekregen maar bronnen binnen het bedrijf hebben al een bedrag van rond de 1500 dollar gehint (wel samen met een pc). Maar dan heb je wel een portable scherm op je hoofd.

Nog  even wat foto’s van de consumentenversie die onlangs zijn gereleased .

rift_7

rift_6

rift_3

rift_1

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments