Tijdens de E3 van 2020 werden voor het eerst beelden van Avowed getoond. Inmiddels lijkt een releasedatum voor de game van de Xbox Game Studios aanstaande.

Avowed is een first-person fantasy RPG van Obsidian Entertainment. Het spel speelt zich af in de fictieve wereld van Eora, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de Pillars of Eternity-franchise. De speler neemt de controle over een gezant van Aedyr, een ver land, die naar het afgelegen eiland Living Lands is gestuurd om geruchten over een zich verspreidende plaag te onderzoeken.

De game zou in 2024 uit moeten komen, maar de afgelopen tijd hebben we maar weinig over Avowed vernomen. Er is inmiddels teken van leven! Het X-account van Avowed is nu officieel geregistreerd en heeft ook een oppoetsbeurt gekregen. Zo is er een nieuwe banner aan het account toegevoegd met als tekst: ‘Avowed – coming 2024’. Een release dit jaar lijkt dus nog steeds op de planning te staan!

Dat juist deze week de social media accounts aangepast zijn is zeer waarschijnlijk geen toeval. Het gerucht gaat dat Xbox in de derde week van januari een Developer Direct show gaat geven. Een vergelijkbare show is namelijk vorig jaar in dezelfde periode gegeven en had als focus games die voor de zomer uit moesten komen. Aangezien we nog geen concrete releasedatums hebben van de Xbox Game Studios games, lijkt het logisch dat er binnenkort een Developer Direct show getoond gaat worden. Kortom, gaan we dan eindelijk deze maand een releasedatum voor Avowed krijgen? Ik denk het wel!

Meer van de Xbox Game Studios

De Xbox Game Studios werken aan tientallen projecten, waarvan Avowed er eentje is. De komende jaren mogen we de nodige games verwachten. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? In een recent gepubliceerd artikel geven we een overzicht van alle games waar de Xbox Game Studios aan werken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties