Obsidian heeft een volle agenda, maar als ze de kans krijgen dan gaan ze graag weer met Fallout aan de slag. Hoe zit dat?

De komende tijd wordt er binnen Obsidian Entertainment hard gewerkt. De ontwikkelaars hebben recent Grounded uitgebracht en dit blijkt een enorm succes te zijn. Het is echter niet de enige titel waar zij onder de vlag van de Xbox Game Studios aan werken. Op 15 november 2022 moet Pentiment uitkomen. En dan is het in 2023 en 2024 natuurlijk op The Outer Worlds 2 en Avowed wachten. De indrukwekkend line-up aan games houdt het team niet tegen om hun ambities uit te spreken.

In een interview met Dualshockers laat Urquhart (CEO) weten dat zij graag met een nieuwe Fallout game aan de slag zouden gaan. Voorlopig staat dat echter nog niet op de planning en bovendien is het nog maar de vraag of Bethesda dat ziet zitten. Zij hebben namelijk de rechten over Fallout. Beide teams zijn echter onderdeel van de Xbox Game Studios, een toekomstige samenwerking is dus meer vanzelfsprekend dan ooit.

De uitspraak van Urquhart heeft in ieder geval voor wat reuring gezorgd. Veel fans van de franchise zouden graag zien dat Obsidian een nieuwe Fallout maakt. Dit heeft er onder andere mee te maken dat Fallout: New Vegas door velen als de beste Fallout gezien wordt. En deze is, je raadt het al, destijds door Obsidian ontwikkeld.

In een recent interview heeft Todd Howard (Bethesda) laten weten dat alle aandacht naar Starfield gaat. Vervolgens zou Elders Scrolls 6 aan de beurt zijn. Fallout 5 staat uiteraard wel op de planning, maar hoeven wij als gamers niet voor Elders Scrolls 6 te verwachten. Of zou hij de franchise aan Obsidian overdragen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties