Een halfjaar geleden zag de toekomst er voor IO Interactive nogal troebel uit. De studio werd te koop gezet door Square Enix en er volgde een behoorlijk stevige ontslagronde. Inmiddels gaat het weer wat beter. Hitman krijgt een Game of the Year-uitvoering en er wordt hard gewerkt aan een nieuw deel.

Op dezelfde dag dat de digitale GotY-editie van Hitman gereleased werd, heeft de CEO van IO Interactive Hakan Abrak een post geplaatst waarin hij dit bevestigd. Hij zegt hierin het volgende:

We boeken geweldige voortgang. We hebben een aantal toffe nieuwe features en ook een aantal dingen die totaal nieuw zijn in de franchise en ik kan niet wachten totdat wij jullie meer kunnen vertellen.

Maar voor meer informatie zullen we toch echt nog even moeten.

We zijn niet van plan om daar voor 2018 iets over te vertellen.

Goed om te horen dat ze bij IO Interactive de kop er weer voor hebben. Abrak vertelt in diezelfde post ook nog even kort over het afgelopen halfjaar waarin de studio ineens te koop werd gezet en de ontslagronde die daarna volgde. Ze hebben het even moeilijk gehad en het was zwaar, maar tegelijk ook een mooie uitdaging om de basis te leggen voor een sterke, onafhankelijke studio.

Met de release van de GotY-editie van Hitman en de nieuwe content die ze daarbij uitbrengen, laten ze wel zien dat ze lekker doorgaan. Tel daarbij de bevestiging van een nieuwe Hitman op en je weet dat we nog niet van ze af zijn.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties