De geruchten waren geen onzin! Er is wel een nieuwe BioShock game in de maak. YES!

De nieuwe BioShock game wordt ontwikkeld door Cloud Chamber Studios. Dit is een nieuw opgericht team bij 2k Games met meerdere ontwikkelaars die ook aan de eerste drie BioShock games hebben gewerkt. Dat is natuurlijk altijd fijn als oude ‘veteranen’ aan zo’n franchise werken. De studio wordt geleid door Kelley Gilmore die hiervoor decennia lang aan Sid Meier’s Civilization heeft gewerkt, maar ook XCOM bij Firaxis Games. Ze is de eerste vrouw die een studio zal leiden in de historie van 2k Games (er is een eerste keer voor alles, zullen we maar zeggen).

Verdere details over de game zijn helaas schaars. Hoofd van 2k David Ismailer belooft dat de game wederom een krachtig verhaal zal neerzetten en zijn unieke first-person shooter gameplay terug zal brengen. Het gaat vooralsnog om een project waar in de komende jaren aan gewerkt zal worden. Verwacht dus geen BioShock in de komende twee jaar. Het is wel bekend dat deze BioShock game gebruik zal maken van next-gen hardware. We hebben dan gewoon een hele generatie zonder nieuwe BioShock gezeten!

Waarom worden we hier blij van?

Je bent fan van BioShock of niet. Ik ben zo’n keiharde fan die 12 jaar geleden (!) genoot van het eerste deel. De Art Deco sfeer, gemixt met het verhaal, aparte gebieden, first-person gameplay en krachten… het was gewoon zo lekker om te spelen! Er waren zoveel details in alle levels die jou deden overtuigen dat Rapture een echte wereld is geweest. Rapture, weet je nog? De ondergrondse stad die is gemaakt om de kernoorlog boven het water te ontlopen.

Het tweede deel was best prima, maar had niet de magie van deel 1. Dat kwam mede dankzij de afwezigheid van Ken Levine bij de ontwikkeling, de geestelijke vader van de franchise (die overigens ook niet aan de nieuwe BioShock game zal werken). Maar toen kwam deel 3, BioShock Infinite en ik was helemaal in de wolken (pun intended). Als afgestudeerd media historicus was het al heerlijk om bijvoorbeeld de Kinetoscoop te zien uit de 19e eeuw. En wat zou er gebeuren als het ook echt mogelijk was om op luchtballonnen complete steden neer te zetten? BioShock Infinite is een realisatie van een fantasie die in de Belle Epoque (eind 19e eeuw) is ontstaan. Gooi hier het hele verhaal van Elizabeth tegenaan en allerlei parallelle universa, compleet met een verhaalvertelling waar je u tegen zegt en je hebt mij te pakken als fan.

Maar goed, nu komt dus deel ‘4’ waar Ken Levine helaas niet aan meewerkt, dus het wordt wachten op de eerste beelden van de game en of die ons weten te overtuigen. Zal het weer die magie van vroeger kunnen opwekken? Zal het proberen onze breinen te breken? Ik vind het fijn om te weten dat ik in ieder geval over 3 à 4 jaar weer mag smullen van een BioShock game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties