Tijdens EA Play Live, afgelopen donderdag, had je misschien verwacht wat meer te zien van hetgeen de Amerikaanse gigant voor ons in petto heeft voor de volgende consoles. Wat gaan die ons nou brengen? Zeker van de tovenaars en audiofielen bij DICE had ik wel wat willen zien. Het is niet veel, maar toch zaten er wat beelden bij van de volgende Battlefield, Dragon Age en Need for Speed.

Vanaf 44:40 laat Laura Miele, chief studio officer bij EA, ons beelden zien van next-gen games die bij vier studios in ontwikkeling zijn. Het gaat om hoogstwaarschijnlijk om Need for Speed van Criterion, Battlefield 6 van DICE, Dragon Age 4 van BioWare en een project waarvan we de naam niet kennen, dat wordt ontwikkeld door Motive Studios. Volgens Laura is de laatstgenoemde titel een ambitieus project dat een ervaring moet bieden die niet gebracht kan worden zonder de kracht en de mogelijkheden die de Series X met zich mee brengt.

Bij Need for Speed ligt de nadruk op de naadloze overgangen die de game bevat. Je ziet een vergelijk van de laadtijden van wat current-gen kan bieden, tegenover de laadtijden die mogelijk worden gemaakt door onder andere de razendsnelle SSD in de Xbox Series X. Bij de beelden van Battlefield zie je het detail en de mimiek in het gezicht van wat waarschijnlijk een van de combattanten in deeltje 6 moet worden. Ook heeft Laura het over de schaal waarop de actie plaats kan vinden. Massale veldslagen worden weer een stukje massaler…

Wat is jou opgevallen aan de beelden? Wat ik hier vooral uit haal is dat het er op lijkt dat we nog een jaar moeten wachten voordat we meer gaan zien van deze titels. Laura geeft immers aan dat ze zo enthousiast zijn over hetgeen er aan zit te komen, dat EA niet heeft willen wachten tot volgend jaar juni om een en ander uit de doeken te doen. Dat zou betekenen dat je de genoemde titels eind 2021 op z’n vroegst gaat zien. En als de uitgever er zo enthousiast over is, is dit dan werkelijk alles wat er nu al gedeeld kan worden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties