Dragon Age 4 is in ontwikkeling

Tijdens de openingsavond van Gamescom 2020 zagen we voor het eerst beelden van Dragon Age 4. Wat zijn we te weten gekomen?

De vraag is al menig maal tijdens onze wekelijkse podcast gepasseerd. Heeft Bioware een nieuwe Dragon Age in ontwikkeling en wanneer zouden we deze mogen verwachten? Gisteren werden we dan eindelijk uit ons lijden verlost. Ja, Dragon Age 4 is in de maak. En Bioware, hoe kan het ook anders, werkt er aan. In een behind the scenes opname vertellen de ontwikkelaars over het traject.

In pre-productie

Het is inmiddels 6 jaar geleden dat Dragon Age Inquisition tijdens de de Game Wards de meest felbegeerde prijs uit de gamesindustrie wist binnen te slepen. Zij wonnen de Game Of The Year (GOTY) prijs en versloegen daarmee onder andere Dark Souls II en Bayonette 2. Sindsdien is het bij Bioware rondom deze franchise tamelijk stil. Niet zo gek ook. Zij hebben wel meer IP’s in beheer waarvan sommige succesvoller zijn (Mass Effect) dan anderen (Anthem).

De stilte is nu eindelijk doorbroken. In de bovenstaande trailer bespreekt het team de passie waarmee met next-gen technologie gewerkt wordt aan een nieuwe Dragon Age avontuur. De ontwikkelaars benadrukken dat de game nog een haar vroege ontwikkelproces zit, maar waar zij exact zitten wordt niet concreet gemaakt. Verder zien we wel al voice-actors aan het werk en worden er concept-art beelden getoond. Over de wereld waarin Dragon Age 4 zich moet gaan afspelen wordt besproken dat het een volledig nieuwe wereld zal zijn. Wanneer Dragon Age uit zal komen is nog niet bekend, maar gezien de game nog vroeg in ontwikkeling is denk ik dat het nog de nodige jaren zal duren.

Verder is het in de trailer mooi om wat meer feeling te krijgen met de studio die afgelopen jaar zo ontzettend onder vuur heeft gelegen. De ontwikkelaars en hun passie voor Bioware als studio en Dragon Age als franchise worden mooi in beeld gebracht. Laten we hopen dat het vanaf hier weer bergopwaarts gaat met de studio en IP’s waar menig gamer mee groot is geworden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments