We horen bijster weinig over de nieuwe projecten als Battlefield 6 van EA. De game stond eens op de lijst voor de next-gen, maar concrete informatie is er niet. Er lukt nu toch het één en ander te lekken over deze game en met name over de multiplayer plannen.

Battlefield en Call of Duty strijden al tijden om de meest actieve spelers als het aankomt op multiplayer. Het is duidelijk dat Call of Duty dit jaar de kroon spant met het geniale Warzone in de laatste Modern Warfare editie. Nog genialer was de zet om CoD: Warzone gratis te maken. Dan kan iedereen meedoen en zo verdienen de ontwikkelaars maximaal aan de items die je kunt kopen in de game. Het is niet heel gek als DICE ook naar deze zelfde opzet kijkt voor Battlefield en volgens nieuwe geruchten is dat precies waar het nu mee bezig is voor Battlefield 6. Ene Tom Henderson heeft het één en ander op Twitter gezet en deze man maakt al jaren correcte voorspellingen. Zo gek zal het dus niet zijn als hij het weer bij het juiste einde heeft. Tom beweert dat de nieuwe Battlefield multiplayer maps zal bevatten voor 128+ spelers. Het 32 vs 32 verhaal blijft intact, maar de focus ligt op grootschalige gevechten.

Tom stelt ook nog de vraag of EA en DICE een grote interesse hebben in F2P Battlefield (tuurlijk, want geld). Uiteraard is het succes van Warzone niemand ontgaan en ik zou het persoonlijk heel logisch vinden als EA en DICE voor Battlefield 6 eenzelfde soort opzet gebruiken als Call of Duty: Modern Warfare. De huidige Battle Royale-modus Firestorm wordt wel gespeeld, maar zoals vriendelijke vriend DANNYonPC ook al meldt op Twitter… het was deel van Battlefield 5 en niet apart te spelen zonder basegame.

We weten natuurlijk nog niks over de tijdsperiode van Battlefield 6 over waar de game zich af zal spelen. Krijgen we een wereldoorlog of wordt het moderner? Dus gaan we met snelle voertuigen of hele oude jeeps te maken krijgen? Een grote map voor 128+ spelers is natuurlijk heel vet. Kijk maar naar Warzone en de verschillende gebieden in zo’n regio.

Als Battlefield dit gaat doen voor standaard team deathmatch of hun epische conquest modus, dan kan het nog behoorlijk groots gaan uitpakken allemaal. Wat alles ook nog eens extra geloofwaardig maakt is dat we dit jaar een tech demo zagen van EA tijdens hun persconferentie. Daarin zag je duidelijk Battlefield met grootschalige gevechten. Dus wie weet gaan we volgend jaar potjes Battlefield meemaken als nooit tevoren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties