Beste CD Projekt RED,

Na drie jaar wachten heb ik vorige week eindelijk The Witcher 3 geïnstalleerd. In de drie jaar dat ik wachtte, heb ik de vrijheid genomen om de boeken van Andrezj Sapkowski te lezen over The Witcher. Vooral het gedeelte over Ciri, die toch een grotere rol speelt in de boeken. Het resultaat is dat ik na het uitlezen van de boeken gelijk de Collector’s Edition van The Witcher 3 heb besteld. Achteraf gezien niet helemaal snugger op financieel gebied, maar what the heck, we hebben het hier over The Witcher 3! Zelfs al kan de schrijver Sapkowski de kunst van games niet waarderen en hij niet eens inziet dat het een verhaal kan overbrengen, vind ik dat jullie het prachtig hebben gedaan! Jullie toewijding, innerlijke fanboys/fangirls om leven te geven aan een virtuele Geralt, is iets wat ik waardeer. Het heeft moed, passie en tijd nodig om een project als The Witcher in het geheel te maken. Al helemaal The Witcher 3 als open wereld(achtig) game die vol met verhalen zit die jullie team heeft gemaakt maar die ook in de boeken aanwezig zijn.

witcher3panorama

Ik hoor jullie denken: ‘maar…?’. De waarheid is, er is geen ‘maar’. Ik zie allemaal commentaar op het internet verschijnen die alleen maar kijkt naar het grafische aspect en hoe ze zich belazerd voelen ten opzichte van de trailer in 2013. Ze snappen het ontwikkelingsproces niet. Ik wil mij voor hen verontschuldigen, ze posten maar wat, niet wetende wat voor passie in jullie team schuilt en dat het spel meer biedt dan enkel graphics. Elke keer als iemand weer zeurt over graphics en dat er geen energie in gestoken is, krimp ik weer ineen omdat ik weet dat jullie drie jaar lang keihard gewerkt hebben! Die mensen op het internet zijn verwend met 4k en ineens ligt de nadruk op 60 frames per seconde. Jullie art designers en programmeurs hebben hetgeen gedaan wat ik dacht dat onmogelijk was, namelijk het tot leven brengen van de wereld van de boeken, met de juiste sfeer en persoonlijkheid. Jullie team verdient dus lof in plaats van deze verwende kinderen hun commentaar. Daarom schrijf ik deze brief, om mijn dankbaarheid nog even te tonen. Hoewel jullie natuurlijk veel positieve reviews hebben ontvangen, heb ik het gevoel dat het meer vanuit gamers komt die ‘weer een spel spelen’ i.p.v. de fans die ook gamen en boeken lezen. Omdat ik alle characters ken, hun dynamiek, hun relaties en rollen in de wereld, geniet ik extra hard van een spel als The Witcher 3 en daarom zie ik ook in hoe voorzichtig jullie zijn omgegaan met het bronmateriaal. Games als The Witcher 3 zijn de redenen waarom lezen en gamen als hobby’s zo mooi kunnen zijn!

Collector's Edition Witcher 3
Dus bij deze, dank je wel! Ik wil alle mensen bij CD Projekt RED bedanken voor hun inzet, voor de tijd die ze hebben genomen om aan dit spel te werken, voor hun focus op de game tijdens stressvolle periodes, voor het nooit opgeven wanneer ze geïntimideerd raakten door de schaal van het project, voor het geven van het beste spel wat een Witcher fan zich kan wensen!

met hartelijke groet,

Niels van der Grift

(Ja, als in generaal Vandergrift in The Witcher 2, zo cool dat Geralt ooit mijn familie naam heeft uitgesproken)

PS: Deze brief is echt aan CD Projekt RED gestuurd, maar dan in het Engels. Als ik antwoord krijg, zal ik het uiteraard melden

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties