Je leest het goed. Microsoft heeft een paar dagen geleden aangegeven te stoppen met het produceren van Kinect 2 voor Windows. Wie vanaf nu de Kinect op zijn PC wilt aansluiten moet een adaptertje kopen om hem te kunnen aansluiten. Microsoft zegt dit te doen doordat er een te grote vraag naar de Kinect is en het handiger is om één soort Kinect te produceren. Dit zou dan de Kinect voor de Xbox One moeten zijn.

Microsoft geeft aan problemen te hebben om twee soorten Kinects te produceren. Volgens het bedrijf is er een te grote vraag van developers die ervoor zorgt dat het aanbod van Microsoft niet aan de totale vraag kan voldoen. Michael Fry van Microsoft had hier het volgende over te zeggen.

“Over the past several months, we have seen unprecedented demand from the developer community for Kinect sensors and have experienced difficulty keeping up with requests in some markets.”

Het zou dus makkelijker zijn om één soort Kinect te produceren met daarnaast een adapter in plaats van twee soorten met één duurdere Kinect die je aan je PC kan aansluiten.  Een Kinect 2 voor Xbox One en een Windows adapter zal evenveel kosten als de oorspronkelijk Kinect 2 voor Windows. Hierdoor zal de prijs voor developers niet stijgen.

Zelf heb ik ook een Kinect boven mijn Xbox One staan. Ik vind dat dit mijn experience met de Xbox zeker een boost geef. Ik gebruik hem eigenlijk al meteen bij het opstarten en ik vind het product echt een toegevoegde waarde. Voor mij is dit ook een feature die mij in plaats van naar de PS4 naar het kamp van Microsoft trekt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties