Maart kan zo maar eens een goede maand worden door de vele leuke game releases zoals Ori and the Blind Forest, maar ook vanwege Konami die weer eens een moddervette tease zal gaan onthullen…..

Een cryptische countdown is op de officiële Japanese site van Konami te zien, middels een grote Metal Gear Solid 5 aankondiging voor aankomende woensdag wat samenvalt met de GDC dit jaar. Een kleine Seiko timer en een Phantom Cigar frame als countdown timer voor deze epische aankomende MGS onthulling.

wallpaper-metal-gear-solid-normal

Wat zal deze tease zijn? Zal Hideo Kojima dan eindelijk zijn open world stealth action game voorzien van een releasedatum? Of zal er weer een geintje worden uitgehaald in de vorm van een DLC pre-order bonus zoals een met urine overgoten Otacon skin? Ik vermoed zo maar eens dat het de eerste optie zal zijn, maar je weet maar nooit. De fans weten nog de scene met de lasers en de sigaretten, dat was best wel geniaal en hilarisch.

Kojima Productions richtte zich al lang op een 2015 release van The Phantom Pain en de aankondiging op woensdag zal waarschijnlijk een echte solide releasedatum betekenen. Het is immers ook alweer 7 jaar geleden dat good old Snake los ging in MGS 4 en we zijn al een beetje klaar met het opnieuw spelen van Ground Zeroes’s Extra Ops.

Kojima heeft op zijn Twitter Timeline voor de verandering ook eens wat anders gepost dan ramen noodles. Om het 16 jarige bestaan van het allereerste deel te vieren, heeft de geniale game director wat ultieme herrineringen gedeeld van alle MGS delen. Hij benoemd zijn super korte cameo tijdens de Psycho Mantis bossfight. Hij laat weten dat Decoy Octopus eigenlijk nooit een boss battle was en ook haalt hij Metal Gear Solid 2 aan met de krakende codec berichten en hoe Raiden Arsenal Gear bestormde.

decoy_octopus_by_johnny217-d5rw629

psycho mantis

Om het geheel in Kojima stijl af te maken heeft hij ook nog een image geplaatst van zijn eigen persoonlijke Mother Base uit The Phantom Pain. Zo creatief als Kojima is, zo lollig kan hij zijn door Big Boss zijn gepantserde huis te voorzien van een smaakvolle maar erg aanwezige roze kleur…… over smaak valt te twisten zullen we maar zeggen.

Woensdag dus meer over deze onthulling. Wij van Xbox Nederland volgen het en jij kunt het hier rustig nalezen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Thijs Van Abs
Thijs Van Abs
9 jaren geleden

Ik ben zeer benieuwd of dit nou eindelijk om de releasedatum gaat. Ik hoop ook echt van harte dat Kojima en team een beetje extra hun best hebben gedaan voor de Xbox One versie, want helaas liep de X1 versie van Ground Zeroes aardig achter met een 720p resolutie. Een 720p resolutie in 2015 is echt….not done! De nieuwste PES was echter ook 720p en dat baart me nogal zorgen. Gaan de Xbox One hardware en Fox Engine gewoon niet geweldig samen? We gaan het zien.