Voor het eerst in de geschiedenis wijkt Capcom van een traditie af, men maakt voor de aankomende horrorgame Resident Evil 7 namelijk gebruik van een Westerse schrijver genaamd Richard Pearsey. Richard wie? Lees gerust verder, dan vertellen we je meer!

Resident Evil 7 was deze E3 misschien wel de grootste verrassing. Natuurlijk had Capcom wat goed te maken na het geflopte Resident Evil 6 en Resident Evil port nummer zoveel. In Resident Evil 7 gaat men terug naar de basis waar het allemaal om hoort te draaien: horror. Juist daarom heeft Capcom Richard Pearsey gecontracteerd, de schrijver van Spec Ops: The Line. “Maar dat heeft toch niks met horror te maken?” hoor ik je denken. Dat klopt, maar naast Spec Ops heeft Pearsey ook nog het fantastische F.E.A.R. op zijn naam staan en dan weet je het wel!

E3 2016 Capcom Resident Evil 7 biohazard 05

Tijdens de E3 maakte Pearsey echter wel direct een uitglijder door op Twitter een fan te vertellen dat hij blij was om mee te mogen werken aan de game. Deze tweet werd echter snel verwijderd, of het te maken heeft met een zwijgplicht van Capcom of dat hij geen aandacht op zichzelf wil vestigen is onduidelijk. Pearsey staat bekend als een schrijver die risico’s durft te nemen. Zo is het een feit dat zijn laatste game op iOS genaamd 1979 Revolution gebanned werd wegens de Islamitische Revolutie.

Zelfs Resident Evil 7-director Masachika Kawata gaf aan verliefd te zijn geworden op de game. Wel gaf hij eerlijk toe dat men geïnspireerd is door Hideo Kojima’s P.T., een game die beschikbaar was op een niet nader te noemen console en vervolgens uit de store werd gehaald na een fittie tussen Kojima en Konami. Het kan dus veelbelovend worden voor de reboot van de horror franchise van Capcom, Resident Evil 7 komt in ieder geval 24 januari 2017 naar je Xbox One!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments