CD Projekt Red heeft weer iets bijzonders in petto voor de fans van Cyberpunk 2077. Op 5 december, tegelijk met de release van de Ultimate Edition, komt Update 2.1 uit. En wat een update, er komt veel aan.

Tijdens een Twitch-stream onthulden producer Monika Janowska en quest director Paweł Sasko, samen met senior community managers Amelia Kołat en Alicja Kozera, dat de langverwachte metro in de game wordt toegevoegd. Ja, je leest het goed: de metro komt naar Night City! Deze feature, die al te zien was in de originele trailer en de Phantom Liberty trailer, wordt eindelijk werkelijkheid.

Spelers kunnen reizen tussen 19 metrostations, die zowel als snelle reispunten als voor een echte metro-ervaring gebruikt kunnen worden. Er zijn vijf metrolijnen in Night City, elk met hun eigen kaart. De metro is toegankelijk na de Konpeki Plaza missie in het spel, wanneer spelers een oproep krijgen van de metrodirecteur.

Quest director Sasko benadrukte dat deze toevoeging bedoeld is als een role-playing feature. “We wilden spelers echt in de wereld onderdompelen en een meeslepende manier bieden om door de wereld te reizen,” zei hij.

Maar dat is nog niet alles. De update brengt ook de mogelijkheid om een radio mee te dragen, zodat je naar de verschillende radiozenders van Cyberpunk 2077 kunt luisteren, zelfs buiten een voertuig (eindelijk, want dit miste ik wel). Er zijn wat beperkingen – je kunt niet luisteren tijdens dialogen of met gescripte muziek – maar in deze gevallen klikt de radio alsof hij uitgaat, om de scène niet te verstoren.

Boss fight!

Wat er ook wordt veranderd, zijn de boss fights. De gevechten tegen o.a. Adam Smasher, worden verbeterd. Deze pittige baas stond centraal in klachten van fans, die zijn vaardigheden in de Cyberpunk: Edgerunners anime vergeleken met die in het spel. De strijd met Adam Smasher werd een meme, met spelers die manieren vonden om Smasher gemakkelijk te verslaan.

Ook worden autoraces herhaalbaar. De drie races van Claire Russell’s questlijn zullen niet langer de enige races in Cyberpunk 2077 zijn. Spelers moeten deze drie eerst voltooien, maar worden daarna gevraagd door de raceorganisator voor meer race actie. Het winnen van races levert kortingen op de Auto Fixer-website op, waardoor nieuwe voertuigen goedkoper worden.

CD Projekt Red voegt zelfs meer voertuigen toe, waaronder vijf motoren en Johnny Silverhand’s originele Porsche 911. Hoewel de details nog schaars zijn, suggereerde Sasko dat deze nieuwe auto ontgrendeld kan worden via een gloednieuwe quest. Ook worden er impromptu autoachtervolgingen toegevoegd, voor als bepaalde bendes wraak zoeken voor keuzes die de speler heeft gemaakt en vijanden die de speler een auto zien stelen voor autodiefstalmissies zullen ook de achtervolging inzetten.

De motorbike bewegingen krijgen ook een upgrade, met wheelies, flips, leans en meer die worden toegevoegd aan Cyberpunk 2077. Spelers kunnen nu ook messen en bijlen gooien vanaf motoren vanaf Update 2.1. Een deel van de snelweg in Night City, dat eerder afgesloten was en waar geen verkeer was, is nu herzien tot een volledig functionerende en drukke weg.

Een +1 voor de toegankelijkheid

De ontwikkelaar heeft ook zijn toegankelijkheidsopties herzien, met een speciaal menu in Cyberpunk 2077. Alle eerdere toegankelijkheidsinstellingen zijn hierheen verplaatst, samen met nieuwe functies zoals het uitschakelen van de timer in het hack-minispel en meer. Een volledige uitleg van de herziene toegankelijkheidsopties wordt binnenkort vrijgegeven, zei CD Projekt Red.

Update 2.0, die samen met de Phantom Liberty-uitbreiding in september arriveerde, werd verwacht de laatste grote patch voor Cyberpunk 2077 te zijn, totdat CD Projekt Red in november 2023 aankondigde dat de Ultimate Edition ook zou worden gelanceerd naast een nieuwe update, Update 2.1.

Wat betreft Update 2.0, die legde de basis voor de nieuwe Cyberpunk 2077-ervaring, met functies zoals een nieuw perksysteem en verbeterde AI. Het bracht ook een einde aan een Elon Musk-fantheorie, een verwijzing naar de overleden racelegende Ken Block, en bizarre toevoegingen aan het grootste mysterie van het spel.

Verrassend genoeg heeft CD Projekt zelfs een manier opgenomen voor spelers om de gebeurtenissen van de betaalde uitbreiding volledig af te wijzen, met bepaalde dialoogopties die de missies voor altijd vergrendelen.

Allemaal veel nieuwe toevoegingen en volgens mij de perfecte timing om weer eens de game op te pakken. Ik heb zelf de uitbreiding nog niet gespeeld, dus nu ben ik helemaal overtuigd om de game opnieuw te gaan spelen incl. dlc. Ik heb voor het laatst in 2020 gespeeld, dus het mag wel weer even. Ze hebben ontzettend goed aan de weg getimmerd, dus ik krijg voor mijn gevoel zo meteen een compleet nieuwe ervaring. Ik kan niet wachten!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martinspire
Martinspire
3 maanden geleden

Wauw gave update. Mooi om te zien. Mag wel die prijs pakken bij de game awards