Lords of the Fallen kwam in 2014 uit. De Souls-kloon deed het best aardig en er werd een vervolg aangekondigd. Dat deel is echter voornamelijk in het nieuws als de ontwikkeling vertraagd is en dat is ook nu weer het geval.

In 2017 kwamen de eerste berichten al naar buiten dat ontwikkeling niet helemaal soepel verliep. De game zou zelfs in de conceptfase al vast zitten. Uitgever CI Games dook er bovenop en maakte het project iets minder ambitieus en het budget werd verkleind.

Defiant Studios mocht met de game aan de slag, maar CI Games besloot later de ontwikkeling zelf te voltooien en haalde de studio van de game af. Nu hebben ze echter besloten de game toch weer uit handen te geven aan een nieuwe opgerichte studio, Hexworks. Het wordt de eerste titel die de kersverse studio gaat maken.

Hexworks werkt al bijna een halfjaar aan Lords of the Fallen 2. Het nieuws komt echter nu pas naar buiten om de studio de tijd te geven om de visie voor de game te voltooien en natuurlijk om de studio de tijd te geven om op te starten. Hexworks is niet een hele grote studio. Er wordt met ongeveer 25 man personeel aan de game gewerkt en Lords of the Fallen 2 wordt dan ook meer als een indie-titel benaderd dan voorheen.

Er wordt nog met geen woord gerept over een eventuele releasedatum, maar aangezien ze net weer opnieuw begonnen zijn met de game kon dat ook nog wel even op zich laten wachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments